Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com MANIFEST CONJUNT DIA INTERNACIONAL DE L´EDUCACIÓ 24 GENER 2020 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

MANIFEST CONJUNT DIA INTERNACIONAL DE L'EDUCACIÓ 24 GENER 2020

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > MANIFEST CONJUNT DIA INTERNACIONAL DE L´EDUCACIÓ 24 GENER 2020
DIA INTERNACIONAL DE L'EDUCACIÓ 24 GENER 2020

ACTE UNITARI


'Aprenentatge per als pobles, el planeta, la prosperitat i la pau', aquest és el lema escollit enguany per la UNESCO amb motiu de la segona edició del Dia Internacional de l'Educació, proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides. I avui som aquí per posar el fet educatiu al centre de les coses.
Tot sovint es planteja l'educació com la resposta, com la solució, a situacions de tota mena. Per tant, a l'hora de la veritat, també cal posar-la en valor i que tingui els recursos necessaris, que no quedi en paraules buides. I és que en un moment d'emergències diverses l'educació és un pilar cabdal de la nostra societat, clau per al benestar i per al desenvolupament sostenible.

Cal reafirmar, no només avui, el paper de l'educació com a dret humà fonamental, bé públic i motor de transformació social. Aquesta diada interpel·la agents de tota mena; al cap i a la fi, totes i tots en som part.
Des de la teoria, de fet, s'ha concretat amb la classificació d'educació formal (en l'ambit escolar i acadèmic), l'educació no formal (amb intencionalitat educativa però fora de l'àmbit escolar) i l'educació informal (allò que fem totes i tots quen no ens n'adonem).
Ens mirem l'educació sense mirades restrictives la vivim al llarg i ample da la vida, des del naixement fins a la mort i en temps i moments diversos. Cal, a més, que ofereixi més i millors oportunitats, que sigui de qualitat, inclusiva, equitativa i ecològica.

'Aprenentatge per als pobles, el planeta, la prosperitat i la pau', dèiem, posant en relleu la naturalesa integral de l'educació, els seus objectius humanistes i la seua missió per a la realització des anhels individuals i col·lectius, posant en valor el talent, la creativitat i la vida en comunitat i en aquest planeta Terra.
Tot això amb l'objectiu de lluitat contra les desigualtats. L'educació és una condició prèvia de la participació política, la inclusió, la promoció i la democràcia.
I, en el millor des casos, l'educació pot catalitzar i consolidar la pau, la reconciliació i el benestar individual i col·lectiu.

Per això, ara i aquí, demanem de posar el fet educatiu al centre de la vida.El Col·legi de Pedagogs de Catalunya participem en la commemoració del II Dia Internacional de l'Educació 2020, el proper 24 de gener i ens hem adherit des de la Vocalia de Lleida.

D'entre les activitats que es portaran a terme aquesta setmana, divendres participem des de la Vocalia de Lleida a l'Acte Unitari, representats per la nostra vocal, Sílvia Vilasaló:
  • Acte Unitari en el Dia Internacional de l'Educació 2020
  • Data: 24 de gener
  • Horari: 18 hores
  • Lloc: Plaça de Sant Joan de Lleida
  • #DiaEducació20 @DiaEducacio
  • Al llarg del dia es convida a llegir el Manifest 


Notícies relacionades Dia Educació: 

Data de publicació: 24/1/2020