Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com UN PASSEIG PEDAGÒGIC PEL 2019 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

UN PASSEIG PEDAGÒGIC PEL 2019

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > UN PASSEIG PEDAGÒGIC PEL 2019

UN PASSEIG PEDAGÒGIC PEL 2019

Des del Col·legi de Pedagogs de Catalunya us volem mostrar un tast del que ha estat l'any, fent un passeig pedagògic pel 2019, destacant el més rellevant i tot allò que ha generat, mes a mes, coneixement, participació i reivindicació pedagògica.*  

GENER

 1. SETMANA DE LA MEDIACIÓ: COPEC LLEIDA i COPEC BARCELONA, activitats per impulsar, promoure i fomentar la mediació i la cultura de la pau.
 2. I DIA INTERNACIONAL DE L'EDUCACIÓ: COPEC -LLEIDA, Participem en l'acte “Eduquem en xarxa” en el marc del I Dia Internacional de l'Educació.
 3. CONVENI COL·LABORACIÓ COPEC-ANCOPA: Amb la voluntat de col·laborar i sumar sinergies per a la promoció del coordinador/a de parentalitat.

FEBRER

 1. X CONVERSES PEDAGÒGIQUES "GÈNERE": COPEC GIRONA, Satisfacció per la feina feta entre UDG, SERGI i COPEC; actors importants per a la Pedagogia a Girona. 
 2. OBSERVATORI DE L'EDUCACIÓ RURAL CATALANA: Formem part de l’OBERC, participant en un equip de treball amb representants de diferents entitats.
 3. PÍNDOLES PEDAGÒGIQUES: L'ASSETJAMENT ESCOLAR: COPEC GIRONA, violència, vandalisme, disruptivitat, conflictes interpersonals... de què parlem exactament?.

MARÇ

 1. DONES COL·LEGIADES EN ACCIÓ:  La Comissió de Dones de la Intercol·legial reclama equitat en la lluita per qualsevol mena de discriminació per gènere.
 2. PACTE CONTRA LA SEGREGACIÓ ESCOLAR DE CATALUNYA: COPEC entitat signant del Pacte, impulsat pel Síndic de Greuges i el Departament d'Educació, conjuntament amb Ajuntaments, Grups Parlamentaris i entitats de la Comunitat Educativa.
 3. COMPENDI DE 14 PERFILS DEL PEDAG@G I PSICOPEDAG@G EN EL MARC SOCIAL: Anàlisi de Serveis de la Cartera de Serveis Socials, on la mirada pedagògica és imprescindible per a una intervenció integral, transversal i de qualitat.

ABRIL

 1. VIII JORNADES DE MEDIACIÓ"LA MEDIACIÓ, UNA OPCIÓ JUSTA?": COPEC TARRAGONA, organització com a membres de la Taula de Mediació de Tarragona.
 2. PÍNDOLA PEDAGÒGIA “ALTES CAPACITATS. LES GRANS DESCONEGUDES”: COPEC LLEIDA, per aclarir i explicar conceptes, orientar i donar a conèixer els passos a seguir tant en l'àmbit educatiu com familiar.
 3. RECITAL PEDAGÒGIC PER SANT JORDI: COPEC TARRAGONA, a la Biblioteca Pública de Tarragona, amb l’objectiu de fer ressò de la cultura i llengua catalana, tot unint pedagogia i poesia.

MAIG

 1. "RECUPERA LA INSPIRACIÓ!" XX SETMANA SENSE FUM: Campanya de sensibilització sobre la importància per a la salut de no iniciar-se, de deixar de fumar i de poder gaudir d'un ambient lliure de fum.
 2. PÍNDOLA PEDAGÒGICA "PEDAGOGIA A L'EMPRESA: EXPERIÈNCIES DE TRANSFERÈNCIA": Amb l’objectiu d’identificar, visibilitzar i donar a conèixer la vàlua del pedagog/a i del psicopedagog/a en les empreses.
 3. PÍNDOLA PEDAGÒGICA: "VALOR DEL PEDAGOG/A I PSICOPEDAGOG/A A L’ESCOLA": Compartim i debatem coneixement i pràctica pedagògica en entorns escolars.

JUNY

 1. FESTA DE LA PEDAGOGIA: COPEC LLEIDA, lliurament IX Premi Assaig Pedagògic FCiF i Guardons millors TFG de PEDAGOGIA, en el 17è aniversari del COPEC.
 2. COPEC AL NETWORKING I AL SALÓ DE BIZ BARCELONA: Participació amb col·legiats i col·legiades i les organitzacions col·laboradores de la Borsa de Treball.
 3. COPEC EN LA VII FIRA D'EMPRENEDORIA PEDAGÒGICA UB: Col·laboració una edició més, formant part de l'avaluació de projectes i pòsters dels estudiants.

JULIOL

 1. VII ESCOLA ESTIU COPEC 2019: Activitats formatives d'especialitats pedagògiques i psicopedagògiques, i d'altres temes de caràcter transversal.
 2. MATINAL PORTES OBERTES: Per donar a conèixer el Col·legi de Pedagogs de Catalunya com el referent professional dels pedagogs/gues i psicopedagogds/gues.
 3. TROBADES UNIVERSITATS I CONSELL DE COL·LEGIS DE PEDAGOGIA: Trobades entre la part acadèmica i la professional que propicia l'intercanvi de coneixement.

AGOST

 1. SALVAR VIDES NO ÉS UNA OPCIÓ, ÉS UNA OBLIGACIÓ!: El COPEC compromès amb l'educació i amb la defensa dels valors i drets fonamentals i la justícia social.
 2. COPEC REBUT PEL CONSELLER EL HOMRANI: Una trobada molt esperada pel COPEC amena i fructífera
 3. EMPRENEDORS/ES: RECURSOS I SERVEIS: Avantatges per a col·legiats/des emprenedors, per a què puguin promocionar el seu projecte professional.

SETEMBRE

 1. REPTES QUE HAN D’AFRONTAR LES ESCOLES:  El COPEC posa de manifest alguns dels reptes que les nostres escoles –i llurs docents- s’han d'afrontar  durant el curs escolar.
 2. PLA ESTRATÈGIC DE SERVEIS SOCIALS 2020-2024: Participem activament per tenir un paper rellevant en els equips professionals del Sistema Català de Serveis Socials.
 3. CREIXEM COM A COL·LEGI!: Campanya orientada a obrir portes a noves incorporacions al col·lectiu col·legial.

OCTUBRE

 1. COPEC-ATHENA: SUMEM PER LES ALTES CAPACITATS: COPEC TARRAGONA, acte i signatura de conveni per col·laborar i sumar esforços per les Altes Capacitats.
 2. LA COMISSIÓ D'ENSENYAMENT CELEBRA EL DIA DEL DOCENT: En el marc de la Comissió d’Ensenyament de l’Associació Intercol·legial de Catalunya.
 3. MANIFEST DE LA SOCIETAT CIVIL DE REBUIG DE LA SENTÈNCIA: El COPEC s'adhereix al manifest de rebuig a la sentència del procés.

NOVEMBRE

 1. ACTE PRECONGRÉS SERVEIS SOCIALS BÀSICS I ESPECIALITZATS: COPEC lidera el IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats, que organitza amb CEESC, TSCAT i COPC.
 2. INICIATIVA INTERCOL·LEGIAL PER A LA INFÀNCIA I L'ADOLESCÈNCIA: Plataforma formada per un equip de treball professional, especialistes de diferents disciplines i àmbits.
 3. PREMI ESCOLES VERDES - COPEC MEMBRE JURAT: Reconeixement d'iniciatives educatives per a la sostenibilitat fetes per escoles catalanes amb el Distintiu d'Escola Verda.

DESEMBRE

 1. PEDAGOGIA I SALUT: DOS ALIATS NECESSARIS: Presentació de la nova etapa del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC.
 2. EL COPEC ALS MIJANS DE COMUNICACIÓ, premsa, ràdio, TV, Xarxes Socials...  participació d'experts/es sobre temàtiques relacionades amb els àmbits d’intervenció dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues.
 3. SALUT I PEDAGOGIA EN AQUESTES FESTES!*Font: Memòria 2019 del Col·legi de Pedagogs de Catalunya


Data de publicació: 13/1/2020