Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com BENVINGUDA PRESIDENTA ACTE ´PEDAGOGIA I SALUT´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

BENVINGUDA PRESIDENTA ACTE "PEDAGOGIA I SALUT"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > BENVINGUDA PRESIDENTA ACTE "PEDAGOGIA I SALUT"

PARLAMENT DE BENVINGUDA

PEDAGOGIA I SALUT

PRESENTACIÓ NOVA ETAPA DEL GRUP DE RECERCA

Bona tarda, benvingudes i benvinguts al Col·legi de Pedagogs de Catalunya, casa vostra. Gràcies per ser aquí aquesta tarda prenadalenca en què totes i tots ja tenim gust de festes.

Permeteu-me fer un agraïment especial a Imma Reguant, pedagoga, sotsdirectora d’Educació Inclusiva del Departament d’Educació, que molt amablement ha vingut a obrir aquest acte, entranyable i íntim, on parlarem de pedagogia i salut.

Agrair a Teresa Draper, metgessa, membre de l’Associació de Pares i Mares Afectats per la Síndrome Alcohòlic Fetal i a Laura Fernández, psicòloga de l’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia, ambdues ponents de la taula PEDAGOGIA: PREVENCIÓ, SUPORT I ACCIÓ, des d’on compartiran amb nosaltres què fan les seves entitats per la salut i com l’educació és clau per a la prevenció, però també, per a la relació amb la malaltia.

Saludar a la nostra TOÑY CASTILLO, psicopedagoga i nova coordinadora del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut del COPEC, que parlarà de la seva experiència en l’Aula Hospitalària Arnau de Vilanova a Lleida a més d’altres experiències relacionades amb la pedagogia i la salut de la què n’és molt experta. Ens parlarà dels objectius que encararà el Grup de Recerca de Pedagogia I Salut en aquesta nova etapa.

Tot plegat coordinat per la nostra vicepresidenta, M. Victòria Gómez, responsable dels grups de recerca del COPEC.

Totes i tots sabem que la pedagogia impregna tots els espais de la persona al llarg del seu cicle vital. Perquè la pedagogia és present allà on és present l’educació i, l’àmbit de la salut, no és una excepció.

És per això que pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, com arquitectes del fet educatiu, podem i hem de treballar conjuntament amb les altres disciplines per garantir la promoció d’hàbits per una vida més saludable i per generar aprenentatges per una millor convivència amb les malalties cròniques o sobrevingudes. Tant de les persones afectades per una malaltia envers el seu entorn familiar, escolar, lúdic, cultural… com de la societat tota, envers la persona malalta, teixint valors com l’empatia, el respecte o la solidaritat entre d’altres.

La Pedagogia i la Salut són dos aliats necessaris per a contribuir a augmentar la millor qualitat de vida possible de les persones: ja sigui mitjançant la prevenció, el suport o l’acció, d’aquí el nom de la nostra taula d’avui.

Cal garantir que tothom pugui plantejar-se i assolir els seus propis reptes, a partir de les seves característiques, a voltes limitants però no per això invalidants, per seguir creixent com a persones.

Passo la paraula a la sotsdirectora d’Educació Inclusiva per a què ens pugui inaugurar l’acte d’avui, concloent la meva intervenció amb el lema del COPEC que avui pren més sentit que mai:

Salut i Pedagogia!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta
Barcelona, 17 de desembre de 2019


Data de publicació: 17/12/2019