Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PREMI ESCOLES VERDES - COPEC MEMBRE JURAT | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

PREMI ESCOLES VERDES - COPEC MEMBRE JURAT

El Col·legi de Pedagogs enguany ha col·laborat com a membre del Jurat del Premi Escoles Verdes, amb Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola, com a representant. Aquest Premi -que es convoca des de 2009-, reconeix iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat fetes per escoles catalanes amb el Distintiu d'Escola Verda.

Aquest 2019, el Jurat va acordar otorgar el Premi Escoles Verdes de la Generalitat de Catalunya, a:

  • Treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori, per a la millora ambiental dels diferents centres que participen en el projecte i del seu entorn:
    • Escola Vedruna Palamós en representació dels 36 centres educatius de la Xarxa Vedruna Catalunya pel seu “Projecte Sotenibilitat Vedruna Catalunya”

Els premiats en les diferents categories destaquen per la visió d’integrar una mirada completa de cura mediambiental a l’àmbit escolar. Aquesta mirada té com a objectiu, la millora i salvaguarda de l'entorn. El treball pedagògic a les aules també gira al voltant de la investigació i aprofitament dels recursos naturals dels entorns de les escoles i localitats on estan situades.

El COPEC expressa la seva enhorabona a les ESCOLES guardonades, un merescut reconeixement al treball pedagògic desenvolupat amb infants i adolescents per a la presa de consciència envers el medi ambient i la sostenibilitat. 

Ahir 21 de novembre es va celebrar l'Acte d'entrega dels Premis Medi Ambient i Escoles Verdes 2019, a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, on representant el Col·legi de Pedagogs hi van assistir, Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola -membre del jurat- i Susagna Riera, vocal de Girona.

Es va comptar amb la representació institucional del conseller de Territori i Sostenibilitat, Hble. Sr. Damià Calvet; la secretaria general d’Educació, la Sra. Núria Cuenca i el rector de la Universitat de Girona, el Dr. Quim Salvi i Mas qui van fer el lliurament dels premis als guanyadors, i va ser conduit per la periodista Judit Arroyo.

L'acte se centrà en la taula rodona “La biodiversitat vegetal a Catalunya: coneixement i reptes de conservació”, de la mà de la dra. Jordina Belmonte, presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural; Jaume Vicens, subdirector general de Biodiversitat i Medi Natural i Dra. Esther Garcés, investigadora del CSIC. També va ser amenitzat amb la interpretació musical d'Anaïs Vila i Mateu Peramiquel, finalitzant amb un aperitiu al hall de la Facultat.

El COPEC valora l'experiència de formar part d'aquest jurat com a molt positiva i molt enriquidora, col·laboració que esperem poguem seguir fent en les properes edicions del Premi Escoles Verdes.

Data de publicació: 22/11/2019