Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT PRESIDENTA EN LA INAUGURACIÓ DEL PRECONGRES DEL IVCSSBE | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PARLAMENT PRESIDENTA EN LA INAUGURACIÓ DEL PRECONGRES DEL IVCSSBE

PARLAMENT DE LA PRESIDENTA DEL COPEC

INAUGURACIÓ ACTE DEL PRECONGRÉS

IV CONGRES DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS I ESPECIALITZATS

 

Bona tarda, sigueu benvingudes i benvinguts a l’acte del PRECONGRÉS que donarà el tret de sortida al IV CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS I ESPECIALITZATS, moltes gràcies per acompanyar-nos. Molt contenta per compartir amb les companyes i company la inauguració d’aquest acte.

Voldria agrair a les administracions que, Congrés rere Congrés, ens fan suport i ens ajuden econòmicament a què pugui ser un espai de debat, reflexió i generació de coneixement compartit dels i de les professionals dels Serveis Socials.

Saludem la Sra. CARME INIESTA, responsable de programes, que ve en substitució de la Sra. AINA PLAZA sotsdirectora  de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Família i al Sr. JOSEP MUÑOZ, Gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.

Excusem la Sra. LAURA PEREZ, 4ta Tinenta d'Alcaldia, de Drets Socials i Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i la NÚRIA PI, Regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, no els ha estat possible organitzar-se per venir com haurien volgut.

Una salutació especial, a les nostres convidats i convidades que ens acompanyen a la fila “0”

Al Precongrés del 2017 es feia referència al moment convuls que estàvem vivint la societat catalana. Continuem en aquesta tessitura sobre la vulneració de drets fonamentals que ens interpel·la a la ciutadania, raó per la qual diferents Col·legis Professionals ens vam adherir al manifest "UNA CRIDA A LA LLIBERTAT COM A ESPAI DE CONSENS", on es demana diàleg perquè com saben molt bé els experts i expertes en Mediació i Cultura de la Pau, els conflictes es resolen parlant.

Fa dos anys en aquest mateix lloc, es va fer l’acte precongressual del III CONGRÉS amb un debat sobre els 10 anys de la Llei de Serveis Socials, on el degà del Col·legi de Psicologia passava el testimoni del lideratge al Col·legi de Treball Social, avui la seva degana el passa al Col·legi de Pedagogs, relleu que rebem amb il·lusió i molt respecte, per la responsabilitat que comporta.

En aquest Precongrés ens trobem immersos en el procés participatiu del Pla Estratègic de Serveis Socials 2020-2024 referent per a la tant esperada reforma de la Cartera. El SISTEMA DE SERVEIS SOCIALS és lent, però viu, i a totes i tots ens correspon dir-hi la nostra, la ciutadania, els i les  professionals i l’administració per a fer-lo fort, de qualitat i amb reconeixement social, perquè les professionals s’ho mereixen i la ciutadania, també.

Avui farem el relleu entre Congressos, presentant les CONCLUSIONS del III, que amb tanta professionalitat i rigor va dur a terme la Comissionada i els Comitès. El meu sincer reconeixement i felicitació per una gran feina feta amb esforç, altruisme i implicació. Un III Congrés en què la Comissionada Isabel Morales va deixar el llistó molt alt, tant en contingut com en participació.

Assumeix la responsabilitat com a COMISSIONADA del IV Congrés, Pilar Morral, vocal de Pedagogia Social del COPEC, i com s’ha vingut fent liderarà i coordinarà els diferents Comitès que estan formats pels quatre Col·legis Professionals. Comissionada i Comitès que esteu treballant des d’abans de l’estiu: a totes i tots un profund agraïment per a feina que heu fet i per la que us espera.

En la presentació del IV Congrés, la Comissionada ens parlarà del lema que enganxarà perfectament amb l’ACOMPANYAMENT PROFESSIONAL I LA TRANSFORMACIÓ COL·LECTIVA del III: les DEPENDÈNCIES amb sentit ampli abordant l’ENFORTIMENT que ha de portar cap a l’AUTONOMIA, per a què les persones, com indica les bases del PESS (pàgina 14): “siguin autònomes en el desenvolupament del seu projecte de vida, i en la integració i vinculació al seu entorn familiar i comunitari.”

En aquest acte precongressual el doctor ALCOBERRO ens farà reflexionar sobre els conceptes de d’AUTONOMIA, DEPENDÈNCIES i COMPLEXITAT, posant el punt de partida al lema del IV CONGRÉS. Gràcies doctor Alcoberro és un privilegi que comparteixi amb nosaltres el seu saber.

Tenen la paraula els companys amb els que compartim l’organització del que serà el IV CONGRÉS,

  • CONCHITA PEÑA, degana Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
  • MARIA ROSA MONREAL, presidenta Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya
  • GUILLERMO MATTIOLI, degà Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Gràcies companyes i company per la confiança en el Col·legi de Pedagogs, la complicitat que hi ha entre els quatre COL·LEGIS ve de lluny, on la suma d’esforços és la clau de volta que fa possible el CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS i, en aquesta edició, ESPECIALITZATS.

Liderar el IV Congrés és un gran repte per al Col·legi de Pedagogs però a l’hora una gran oportunitat per a visibilitzar la tasca del/de la pedagog/a i del/de la psicopedagog/a en l’àmbit social.

Que tinguem un bon acte precongressual!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta
13 de novembre de 2019
Data de publicació: 13/11/2019