Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI DE L´EDUCACIÓ - Xavier Ureta, coordinador GRPiE: “En quina mesura afecta al normal funcionament del curs l’acumulació de processos electorals?´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI DE L'EDUCACIÓ - Xavier Ureta, coordinador GRPiE: “En quina mesura afecta al normal funcionamen

DIARI DE L'EDUCACIÓ - Xavier Ureta: “En quina mesura afecta al normal funcionament del curs l’acumulació de processos electorals?" 05/11/2019

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > DIARI DE L´EDUCACIÓ - Xavier Ureta, coordinador GRPiE: “En quina mesura afecta al normal funcionament del curs l’acumulació de processos electorals?"


Xavier Ureta Buxeda

Coordinador GR Pedagogia i Escola

Col·legi de Pedagogs de Catalunya


DIARI DE L'EDUCACIÓ - Xavier Ureta: “En quina mesura afecta al normal funcionament del curs l’acumulació de processos electorals?"

"En condicions normals, no hi ha dubte que els processos electorals suposen un trasbals. No cal dir que si les condicions són tan excepcionals com les que està vivint el nostre país, en què des del 2015 passem per tres processos electorals al Reino de España, i uns altres tres a Catalunya, és evident que el trasbals esdevé insostenible des del punt de vista de l’educació. 

Primerament, afecta físicament als espais de moltes escoles, on hi ha moviment de cabines i paperetes, abans i després de les votacions. 

En segon lloc, els mitjans audiovisuals bombardegen constantment amb missatges de propaganda, o alteren les programacions, per la qual cosa a les llars es veuen truncats alguns dels programes predilectes.

D’altra banda, amb els alts índexs de participació que s’estan donant, no cal dir que nens i nenes sovint són espectadors passius de discussions en els àmbits familiars o cercles d’amistats, especialment en aquests moments de tensió sociopolítica en què estem immersos.

Negar que tots aquests elements afecten el rendiment acadèmic dels infants és desconèixer i menystenir la seva sensibilitat respecte de la inestabilitat ambiental que es respira en aquestes circumstàncies excepcionalment intenses.

Això, sense descuidar que mentre hi ha conteses electorals els pressupostos que afecten educació, sanitat o serveis socials –els que afecten les persones, en definitiva– resten en suspens."


Data de publicació: 5/11/2019