Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RADIO 4 - Mònica Fernàndez, coordinadora GRAC: ´Les intel·ligències´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

RADIO 4 - Mònica Fernàndez, coordinadora GRAC: "Les intel·ligències"

RADIO 4 - Mònica Fernàndez: "Les intel·ligències" 08/10/2019

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > RADIO 4 - Mònica Fernàndez, coordinadora GRAC: "Les intel·ligències"


Mònica Fernàndez Díaz
Coordinadora Grup de Recerca Altes Capacitats i Atenció a la Diversitat
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
RADIO 4 - Mònica Fernàndez: "Les intel·ligències" del minut 41:11 al 47:00 a De Boca a Orella 

“No solament s’han de tenir en compte les capacitats cognitives, sinó que és tot un conjunt de característiques. En l’àmbit de les altes capacitats més concretament, els alumnes són hipersensibles i encara que no ho sembli, són persones que tenen molta empatia, es poden posar al lloc de l’altre i poden tenir moltes habilitats socials. Tot depèn de l’ambient i de molts altres aspectes, com la motivació, de la família, etc.”

“No sempre als alumnes amb altes capacitats pateixen la síndrome del rebuig al pati. Hem de tenir clar que entre ells tenen diferents característiques, no tots van tallats amb un mateix patró, hi ha molta diversitat dins de l’alta capacitat. És veritat que moltes vegades tenen interessos molt diferents als companys i companyes de la seva edat, a partir d’aquí, evidentment xoquen de vegades. El que hem de fer des de l’educació és fer el més inclusiva possible la seva estada al centre.”

Data de publicació: 8/10/2019