Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ FESTA DE LA PEDAGOGIA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ FESTA DE LA PEDAGOGIA

INAUGURACIÓ FESTA DE LA PEDAGOGIA

COPEC-LLEIDA 14 DE JUNY DE 2019


BONA TARDA!   Estic molt contenta de compartir amb totes i tots aquesta tarda festiva i pedagògica, una trobada amb la pedagogia que compartirem plegats.

I és un gran un orgull celebrar la FESTA DE LA PEDAGOGIA a la seu del Col·legi de Pedagogs de Catalunya a LLEIDA. 

Seu inaugurada el novembre de 2016 en unes instal·lacions immillorables com són les de la Confederació d'Organitzacions Empresarials de Lleida.

Una FESTA, de moltes que s’han fet al COPEC, com ens recordava Silvia Vilasaló la representant del COPEC a LLEIDA, i que amb la seva complicitat m’ha reservat, la més important la PRIMERA FESTA DE LA PEDAGOGIA del COPEC.

Em refereixo al PLE DEL PARLAMENT DE CATALUNYA, del 7 de novembre de 2001, on es va aprovar per unanimitat la LLEI DE CREACIÓ DEL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA. Va ser una autèntica festa escoltar als grups parlamentaris parlar de PEDAGOGIA.

Vull destacar-ne dos fragments d’aquella sessió, que es poden consultar al llibre de SESSIONS DEL PARLAMENT de fa 17 anys, perquè posen en valor la PEDAGOGIA i als seus professionals.

El primer fragment és del Conseller de Justícia d’aquell moment el Sr. Josep Delfí, en la seva defensa de la presentació de la Llei davant dels diputats i diputades, va dir entre d’altres coses que:

“La pedagogia, i també la catalana, ha anat evolucionant. Així, mentre que en els seus orígens estava centrada en la funció docent o d’ensenyament de matèries pedagògiques, progressivament ha anat ampliant el seu àmbit d’actuació a la funció investigadora o de recerca en el terreny educatiu, fins arribar a la funció científica o tècnica d’assessorament, reforçament, coeducació educativa en els diversos àmbits de l’activitat humana, social i professional.”

El segon fragment és de la intervenció del Sr. Josep Bargalló, en aquell moment representant de Grup Parlamentari, avui CONSELLER D’EDUCACIÓ, que va dir que:

“La feina dels pedagogs i les pedagogues, la seva tasca en el camp docent i en diversos camps que en són al voltant, és una tasca reconeguda avui socialment, d’una manera molt àmplia. És una tasca que segurament, des de conscienciacions més tradicionals de l’ensenyament, durant anys ha estat infravalorada, però en l’actualitat, a començaments del segle XXI, la tasca dels pedagogs i les pedagogues, és una tasca reconeguda socialment.”

En aquell debat al Parlament de Catalunya i l’aprovació de la llei de Creació del Col·legi, s’evidencia com la PEDAGOGIA és clau en tots els àmbits de les nostres vides i durant tot el cicle vital.

Com així ho evidencien les pedagogues i psicopedagogs actualment. Com els que han participat a la 9a. edició del Premi d’Assaig Pedagògic Frederic Company. Pedagogues i psicopedagogs amb experiència i bagatge, valents i generoses compartint el seu saber.  Avui farem públic dos d’aquests Assajos Pedagògics, que esdevenen una gran aportació a la pedagogia.

I també ho evidencien els pedagogs i les pedagogues novelles que amb gran capacitat creativa, originalitat, anàlisi i opinió han acabat el GRAU de PEDAGOGIA,  amb un brillant treball que els ha valgut la màxima valoració acadèmica de la seva universitat. Avui els volem reconèixer la seva contribució a la pedagogia.

És així com continua fent camí la PEDAGOGIA:

  • Amb la frescor, inquietud i il·lusions de les noves generacions de pedagogues i pedagogs.
  • Amb la perseverança i determinació de pedagogs i psicopedagogs que porten a bon port la professió.
  • Amb la serenitat, bagatge, experiència que ens aporten els savis de la pedagogia.

Avui celebrem aquesta Festa perquè estem davant d’una professió consolidada, forta, que es renova contínuament, que evoluciona i s’adapta als canvis i necessitats de les persones i de la societat.

Amb pedagogs i psicopedagogs compromesos que creuen en l’educació com la poderosa eina que pot fer un mon més just, més solidari, més equitatiu i més respectuós amb els drets fonamentals i valors universals.

Fent un paral·lelisme amb un producte molt d’aquesta terra que ens acull avui, cloc la inauguració amb una frase de la Silvia i meva:

"La Pedagogia fortament arrelada en la nostra societat, robusta com una olivera centenària, és un referent que perdura generació rere generació impregnant, qual taca d'oli, tots els espais vitals de la persona.”

Salut i pedagogia i que comenci la Festa!


Rosa Rodríguez i Gascons

Presidenta


Data de publicació: 14/6/2019