Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CONSTITUCIÓ DE LA III COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA<br> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Qui som > Comissió deontològica

CONSTITUCIÓ DE LA III COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > CONSTITUCIÓ DE LA III COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA<br>


El passat 10 de juliol es va constituir la III COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA del Col·legi de Pedagogs de Catalunya que serà presidida per M. Concepció Torres, molt vinculada al COPEC des de la seva creació formant part de les diferents Juntes de Govern (2002-2018) com a secretària de la Junta en el periode 2006-2018. És doctora en Pedagogia i responsable dels estudis de pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili.

La presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, fou l'encarregada d'inaugurar l'acte de constitució, fent un recorregut històric del que ha estat la Comissió de Deontología (CD), d'ençà de la creació del COPEC el 14/06/2002, ara fa 17 anys.Destacà que la  I CD constituïda el 2004 fou presidida per Octavi Fullat, durant mandat del 1r president del COPEC Jordi Riera. La I CD va ser qui va elaborar el Codi de Deontologia dels pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, aprovat en la Junta General el 2006.

La II CD (2006-2018) es va constituir durant el mandat del 2n president del COPEC Josep Maria Elias (2006-2014) amb dues etapes diferenciades: la primera presidida per Violeta Núnez (2008-2010) i la segona presidida per Martí Teixidó (2010-2018).

En aquesta segona etapa la II Comissió de Deontología va dur a terme la revisió del Codi de Deontologia que va culminar el 2013 i Martí Teixidó, president també de la Societat Catalana de Pedagogia, va liderar i impulsar la DECLARACIÓ SOCIAL PER LA PEDAGOGIA declaració conjunta de la SCP i COPEC, presentada i signada el 15/6/2017.

Continua comentant que la composició de la III Comissió de Deontologia és el resultat de la proposta de la Junta de Govern del 14/7/2018, ratificada per la Junta General el 30/03/2019, basada en els criteris de:

  • Coneixement del recorregut històric del Col·legi de Pedagogs.
  • Bagatge pedagògic, científic i/o experiencial dels seus membres.
  • Perspectiva ètica i deontològica de la professió pedagògica.
  • Compromís amb el projecte del COPEC i amb la PEDAGOGIA.

La presidenta del COPEC, conclou la inauguració de la constitució de la III Comissió de Deontologia, fent especial émfasi en el perfil de cadascú dels membres i que representa els diferents espais professionals del pedagog/a i psicopedagog/a "Com en les altres comissions, el valor afegit dels seus membres radica en la seva trajectòria cientìfica i/o professional que dóna perspectiva i distància per a valorar els dilemes ètics que es puguin presentar, així com reflexionar sobre la professió pedagògica des d'una perspectiva ètica i deontològica"

Al seu torn, M. Concepció Torres ja com a presidenta de la III Comissió de Deontologia, emfatitza en què "és un honor i un privilegi presidir la Comissió de Deontologia del COPEC, i a l'hora una gran responsabilitat! la CD va resolent aspectes de la professió que cal abordar amb empatia i escolta activa per les emocions que es posen en joc. En aquesta III CD proposo revisar el Codi de Deontologia, l'últma revisió és del 2013, i impulsar el Dia de la Pedagogia"


Data de publicació: 19/7/2019