Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ARA CRIATURES - Victòria Gómez, vicepresidenta: “D’on i de qui ho ha tret, això?´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

ARA CRIATURES - Victòria Gómez, vicepresidenta: “D’on i de qui ho ha tret, això?"

ARA CRIATURES - Victòria Gómez: “D’on i de qui ho ha tret, això?" 1/7/19

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > ARA CRIATURES - Victòria Gómez, vicepresidenta: “D’on i de qui ho ha tret, això?"


Victòria Gómez Serés

Vicepresidenta 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


ARA CRIATURES - Victòria Gómez: “D’on i de qui ho ha tret, això?" 

Tots els humans aprenem per imitació i per repetició, tant si és bo com si és dolent. Un infant aprèn a través de dues vies, bàsicament: a través de la imitació i repetició o bé a través de l’exploració, quan els adults els potenciem la curiositat. Els nens imiten perquè hi ha una sèrie de conductes, paraules o frases que els criden moltíssim l’atenció, que per a ells tenen una espècie de significat, i això és el que el seu cervell adopta”. 

 “Tenim el que s’anomena la glàndula de la psicologia inversa, la que es desperta quan et diuen: «Sobretot, no facis això». I es desperta tant en nens/es com en persones adultes”. No penseu en un elefant. No ho feu, eh?"

“De vegades, les persones adultes, quan trobem una persona, un conferenciant, un professor, un company que ens fascina, si hi ha molt contacte d’hores de feina, etcètera, etcètera, acabem utilitzant o alguna expressió seva o fem algun gest seu quan parlem. I dius: «Per què?». Perquè m’hi he fixat tant, m’ha captat tant l’atenció, que l’he acabat introduint en la meva pròpia manera de fer”.


Data de publicació: 1/7/2019