Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LA VANGUARDIA DIGITAL - Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola: ´Si vols ajudar als nens, deixa que s´avorreixin!´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

LA VANGUARDIA DIGITAL - Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola: "Si vols ajudar als nens, deixa qu

LA VANGUARDIA DIGITAL - "Si vols ajudar als nens, deixa que s'avorreixin!"  02/06/2019

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > LA VANGUARDIA DIGITAL - Joan Gamero, vocal de Pedagogia i Escola: "Si vols ajudar als nens, deixa que s´avorreixin!"


Joan Gamero Gómez

Vocal de Pedagogia i Escola
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


LA VANGUARDIA DIGITAL - "Si vols ajudar als nens, deixa que s'avorreixin!"  per Juan Pedro Chuet-Missé

“L'avorriment significa que no hi ha alguna cosa concreta a fer en un moment determinat. És la oportunitat per potencia qualitats com la curiositat, l'alegria i la confiança. Sense normes per mig, el nen/nena va desenvolupant les seves regles, explora, crea. Tot gràcies a l'avorriment.”, explica el pedagog Joan Gamero Gómez."

"No és dolent que els nens/nenes tinguin activitats fora del seu curs escolar, però també “s'ha de saber escoltar-los, perquè saben què escollim per ells/elles”, diu Gamero Gómez,  vocal de Pedagogia i Escola del Col·legi de Pedagogs de Catalunya."

“És important fer un acompanyament, no fer el treball pel nen/nena”, apunta Gamero Gómez. Una suggerència que aporta és que periòdicament pares i fills/filles apunten en un paper les activitats que els agrada realitzar i ho guarden en una caixeta. Quan arribi l'avorriment, és qüestió de buscar en aquest banc d'idees i crear un joc. Però no s'ha d'explicar tot al màxim, s'ha de deixar que el nen/nena desenvolupi la inventiva”.


Data de publicació: 2/6/2019