Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ARA CRIATURES - Jordi Puig, president Consell Social: ´De pati futbolcèntric a espai de joc igualitari´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

ARA CRIATURES - Jordi Puig, president Consell Social: "De pati futbolcèntric a espai de joc igualita

ARA CRIATURES - Jordi Puig: "De pati futbolcèntric a espai de joc igualitari" 11/5/2019

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > ARA CRIATURES - Jordi Puig, president Consell Social: "De pati futbolcèntric a espai de joc igualitari"
Jordi Puig Voltas

President del Consell Social

Col·legi de Pedagogs de Catalunya
ARA CRIATURES - Jordi Puig: "De pati futbolcèntric a espai de joc igualitari" per Trinitat Gilbert

“Sempre hem cregut que el pati era una estona compensatòria de les activitats escolars, però en realitat és un espai educatiu, tant com la resta”, sosté Jordi Puig, doctor en pedagogia i president del Consell Social del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Així doncs, les escoles han de pensar i replantejar pedagògicament el temps d’esbarjo, i ho poden fer de mil i una maneres diferents. “El pati ha de ser un projecte d’escola, que ha d’aportar educació als alumnes”, diu Puig, que afegeix que “la idea de pedagogia lliure a l’hora del pati és una utopia, perquè hi ha d’haver orientació, malgrat que l’activitat que l’alumne decideixi fer sigui la que ell vulgui”. És a dir, la proposta de llibertat de triar entre mil i una opcions implicaria la guia d’un professor, que ajudaria a descobrir les possibilitats d’esbarjo.

Per acabar, el doctor Jordi Puig afegeix que els mòbils, permesos sovint als patis, també s’han de regular, però no des de la prohibició sinó des de la racionalització. “Cal que escola i famílies facin entendre a les criatures que poden fer moltes altres activitats al pati, en comptes d’estar únicament pendents del mòbil”.

Data de publicació: 11/5/2019