Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EFE- M. Concepció Torres, Presidenta Comissió Deontologia:´Pedagoga defensa el gran valor dels contes i la seva ´reinterpretació´´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EFE- M. Concepció Torres, Presidenta Comissió Deontologia:"Pedagoga defensa el gran valor dels conte

EFE - M. Concepció Torres, "Pedagoga defensa el gran valor dels contes i la seva 'reinterpretació'" 22/04/2019

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EFE- M. Concepció Torres, Presidenta Comissió Deontologia:"Pedagoga defensa el gran valor dels contes i la seva ´reinterpretació´"
M. Concepció Torres Sabaté

Presidenta Comissió de Deontologia

Col·legi de Pedagogs de Catalunya


EFE - M. Concepció Torres: "Pedagoga defensa el gran valor dels contes i la seva 'reinterpretació'"

"Com escriptora de contes i pedagoga, Concepció Torres ha explicat en una entrevista amb EFE que el conte 'aporta molts missatges cívics', en els que la imaginació 'juga un paper essencial', i per això "en ocasions és necessari reinterpretar-los".

"Els missatges, valors i actituds que transmeten els personatges dels contes 'són clau', perquè 'ajuden als més joves a trobar-se a ells mateixos' y ' es deuen avaluar', segons Torres."

"Tant dels personatges com de la resolució dels conflictes que van apareixent al llarg de la tram 's'aprenen comportaments', ha afegit la pedagoga."

"En relació al sorgiment d'algunes veus que han decidit apartar contes tradicionals de les biblioteques escolars perquè transmeten missatges sexistes, violents o de desigualtat, Torres ha sentenciat que 'els ultres no fan cap favor a ningú'".

"El valor positiu dels contes 'depenen de com s'expliquin', ha afirmat la pedagoga, que ha afegit que ' es poden fer deu interpretacions diferents dels contes i és important obrir la ment a diverses possibilitats'".

La Vanguardia: https://www.lavanguardia.com/vida/20190422/461782146881/pedagoga-defiende-el-gran-valor-de-los-cuentos-y-su-reinterpretacion.html 

Diari de Tarragona: https://www.diaridetarragona.com/tarragona/Cuentos-con-segunda-lectura-20190424-0001.html

Diari de Girona: https://www.diaridegirona.cat/educacio/2019/04/23/pedagoga-defensa-valor-dels-contes/975912.html

COPE: https://www.cope.es/actualidad/sociedad/noticias/pedagoga-defiende-gran-valor-los-cuentos-reinterpretacion-20190422_398963


Data de publicació: 22/4/2019