Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com ´CELIAQUIA I PEDAGOGIA´ A COPEC-TARRAGONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies territorials > COPEC-Tarragona

"CELIAQUIA I PEDAGOGIA" A COPEC-TARRAGONA

El Col·legi de Pedagogs, des de la Vocalia de Tarragona -com a  membre de la Xarxa Tarragona Saludable de l'Ajuntament de Tarragona- vam portar a terme el passat 11 d'abril, la Píndola Pedagògica sobre "CELIAQUIA I PEDAGOGIA" a la nostra seu de Tarragona, en el marc de la celebració de l' "Abril, el Mes de la Salut", i amb la col·laboració de l'Associació de Celíacs de Catalunya. 

Una xerrada col·loqui a càrrec de Rosa M. Parellada Capdevila, delegada a Tarragona de l'Associació de Celíacs de Catalunya i Marta Fabregat Oró, vocal de Tarragona del COPEC, sobre la celiaquia i la seva vessant dins l'entorn escolar, sense oblidar el món empresarial i social, on hi té també una marcada repercussió, i l'enfocament de la pedagogia davant d'aquesta malaltia. 

En primer lloc, Rosa M. Parellada va presentar l'Associació de Celíacs i abordà la malaltia celiaquia i les seves repercussions en l'àmbit escolar, donant pautes de com hem de conèixer, conscienciar-nos i treballar en xarxa amb els centres escolars i altres institucions, per millorar la salut. Parellada va destacar la importància de considerar la higiene a l'hora de manipular els estris amb què té contacte la persona que pateix la malaltia de la celiaquia i també va incidir en el tema de vigilar la contaminació creuada. Va afegir que des de l'associació es pretén aconseguir que les persones celíaques no se sentin excloses, intentant minimitzar els nivells d'estrès que comporta aquest trastorn.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya title=
La importància de la celiaquia des d’una perspectiva pedagògica. 

Seguidament, Marta Fabregat va remarcar el paper de la pedagogia a l'hora d'informar, desangoixar i orientar, tant al professorat com a la comunitat educativa en general, incidint en la responsabilitat d'aquesta en el tema de la prevenció. Va destacar la importància de la figura del pedagog/a en tema de celiaquia a les escoles, comentant la rellevància que té no només en qui ho pateix, sinó també en tot el seu entorn. Fabregat proposa la implicació en l'existència de la celiaquia; atenció, observació, consideració i empatia dels infants cap a qui ho pateix, per conscienciar que és un aspecte que no només afecta una part de la població, sinó que tothom s'hi ha d'involucrar per tal de donar veu més lluny i amb més força.

La píndola pedagògica es va enriquir pels dubtes i aportacions dels i les assistents on van explicar maneres creatives per treballar el tema de la celiaquia a l'aula, en l'àmbit emocional incidint en l'empatia i a nivell racional en la diversitat, aportant el treball de valors en el projecte de convivència als centres educatius, emmarcat dins del projecte de centre.


Agraïm a l'Associació de Celíacs de Catalunya la seva col·laboració i també a l'Ajuntament de Tarragona, per donar-nos l'oportunitat de treballar amb un equip format per diferents Col·legis on hem pogut interaccionar, reflexionar i enriquir-nos després de fer trobades i organitzar més activitats per millorar en l'àmbit de la salut. 

La Xarxa d'Entitats de Tarragona Saludable de l'Ajuntament de Tarragona organitza la 6a edició d'"ABRIL, EL MES DE LA SALUT", que presenta diferents activitats amb l'objectiu de promoure un estil de vida saludable a la ciutat de Tarragona.

En aquest marc, des de COPEC TARRAGONA -com a membre de la Xarxa Tarragona Saludable i per quart any consecutiu col·laborant- enguany organitzem una PÍNDOLA PEDAGÒGICA sobre CELIAQUIA I PEDAGOGIA, amb la col·laboració de l'Associació de Celíacs de Catalunya, sense cost, el proper dijous 11 d'abril de 2019, a la seu del Col·legi de Pedagogs a Tarragona.


"PÍNDOLA PEDAGÒGICA: CELIAQUIA I PEDAGOGIA"

COPEC-TARRAGONA I TARRAGONA SALUDABLE


  • Píndola pedagògica sobre "Celiaquia i Pedagogia" que forma part del mes de la salut de la Xarxa Tarragona Saludable, formada per entitats que treballen en promoció de la salut a la ciutat.
  • S'adreça a: Professionals de la pedagogia i psicopedagogia, professorat, mestres, persones educadores, famílies i públic general interessat en la celiaquia. 
  • Activitat sense cost amb inscripció prèvia a: www.pedagogs.cat/cursos.asp
  • DATA: Dijous 11 d'abril de 2019
  • HORARI: de 17:30h a 19:00h
  • LLOC: Seu de COPEC-TARRAGONA, Rambla Nova, 12, 1. 2. 43004 Tarragona (Òmnium Cultural) COM ARRIBAR
  • PONENTS:

ORGANITZA: 

Vocalia de Tarragona del Col·legi de Pedagogs de Catalunya i Tarragona Saludable de l'Ajuntament de Tarragona
amb la col·laboració de l'Associació de Celiaquia de Catalunya

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Territorials > "CELIAQUIA I PEDAGOGIA" A COPEC-TARRAGONA Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Territorials > "CELIAQUIA I PEDAGOGIA" A COPEC-TARRAGONA Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Territorials > "CELIAQUIA I PEDAGOGIA" A COPEC-TARRAGONA

 
Per qualsevol dubte o aclariment: CONTACTAR AMB EL COPECData de publicació: 17/4/2019