Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com TELEVISIÓ DE BADALONA - Joan Gamero, vocal Pedagogia i Escola - ´Prohibir jugar a pilota al carrer´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

TELEVISIÓ DE BADALONA - Joan Gamero, vocal Pedagogia i Escola - "Prohibir jugar a pilota al carrer"


TELEVISIÓ DE BADALONA - Joan Gamero Gómez -  Vocal de Pedagogia i Escola "Prohibir jugar a pilota al carrer" 13/02/2019

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > TELEVISIÓ DE BADALONA - Joan Gamero, vocal Pedagogia i Escola - "Prohibir jugar a pilota al carrer"

"L’infant aprèn jugant i és un àmbit i un terreny obert. Les escoles estan canviant les noves metodologies, els parvularis es basen a partir del joc. Aprenen a relacionar-se, aprenen a conviure i aprenen la part social.

Tot el que sigui jugar és bo. Tot el que sigui educar sense prohibició encara és millor. Des del COPEC pensem que permetre jugar a pilota a places i carrers, pensem que és una bona mesura. El problema no és que juguin o no juguin, el problema és com juguen i com s’estructuren els espais perquè puguin jugar.

És molt fàcil prohibir llavors, quins valors estem transmitent als nostres infants? No prohibim, eduquem des de la responsabilitat. Som els adults els que hem de crear els mitjans, els àmbits perquè es puguin desenvolupar les seves destreses. En l’època que estem, que cada vegada més els nens/es són individualistes, obrim espais perquè es puguin relacionar, educar i socialitzar.

Els adults som els miralls per als nens, des de la família, professors, mestres, veïns, fins a l’avi que es troba a la plaça. Depèn com ens posem davant del nen o la nena, reacciona d’una manera o d’una altra, per tant, el primer responsable és l’adult."


TELEVISIÓ DE BADALONA - Joan Gamero - "Prohibir jugar a pilota al carrer", al programa Badalona Tres60, del minut 48:00 al 01:01:18.

Data de publicació: 13/2/2019