Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CONSTITUCIÓ CONSELL SOCIAL 2018-2022 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Institucional

CONSTITUCIÓ CONSELL SOCIAL 2018-2022

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > CONSTITUCIÓ CONSELL SOCIAL 2018-2022El passat 26 de novembre es va constituir el CONSELL SOCIAL del període 2018-2022, un òrgan assessor format pels presidents i vicepresidents actuals i emèrits del COPEC i per col·legiats i col·legiades que aporten reflexió, assessorament i suport a la Junta de Govern.
Per a la seva constitució, igual que es va fer en l'anterior Consell Social, s'ha prioritzat col·legiats/des vinculats/des als estudis de pedagogia i/o psicopedagogia de les universitats catalanes, amb una doble finalitat: comptar amb professionals que coneguin de primera mà la formació del pedagog/a i/o del psicopedagog/a i per donar resposta a l'objectiu del programa de junta: "Mantenir i consolidar cooperació UNIVERSITAT-COPEC".

El Consell Social segons regulen els Estatuts del COPEC (articles 3.4.1 i 3.4.2), és un òrgan de caràcter consultiu, integrat pel president/a i vicepresident/a de la Junta de Govern, junt amb els anteriors presidents i vicepresidents i la Junta de Govern pot assignar fins a 15 membres del consell entre els col·legiats/des. Els càrrecs de designació cessen en el moment de la convocatòria electoral i s’han de renovar dins els noranta dies següents a la proclamació de la nova junta.

És en aquest marc que, per acord de la JUNTA DE GOVERN del 14/07/2018, es va aprovar la constitució del V CONSELL SOCIAL, presidit per en Jordi Puig Voltes que també ho va ser de l'anterior Consell Social

En el parlament de constitució del CONSELL SOCIAL, la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, feu especial esment a:

"(...) en aquesta Junta de Govern crèiem que és molt important que en aquest òrgan assessor i consultor estiguin representades les universitats catalanes perquè ens aporten una part important de la professió: el seu recorregut acadèmic. D'altra banda, comptar amb els presidents i vicepresidents del COPEC és cabdal perquè tenen una visió històrica del Col·legi i una experiència en la seva gestió i evolució per acompanyar a la Junta de Govern, tan necessitada d'aquesta visió distanciada del dia a dia que a tots ens absorveix."

Per la seva part, el president del CONSELL SOCIAL, Jordi Puig, va fer esment a

"(...) és un Consell Social de gran nivell del que és un privilegi formar-ne part i que, de ben segur, esdevindrà un espai de reflexió que aportarà molt a la Junta de Govern i al COPEC. És important tenir en compte que més enllà de la reflexió i anàlisi, el més rellevant és qui ho fa, qui en té el coneixement i l'expertesa fonamentada per a fer-ho. En aquest cas tal i com està constituït el Consell Social el rigor i el coneixement estan garantits. Caldrà està amatents als escàrrecs que ens arribin de la Junta de Govern i per a donar-hi resposta, però també caldrà generar recomanacions i reflexions a iniciativa del propi Consell Social."


Data de publicació: 14/12/2018