Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COMUNICAT DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2018 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > Recerca > GR Pedagogia i Salut

COMUNICAT DIA MUNDIAL DE LA SIDA 2018

El Col·legi de Pedagogs, que aplega a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, professionals compromesos amb l'educació i amb la formació en el seu sentit mes ampli, sensibilitzat per l'educació per a la salut des de la prevenció i el foment dels valors de solidaritat i respecte envers les persones afectades pel VIH, signa el COMUNICAT CONJUNT amb motiu del Dia Mundial de la SIDA. 

Un cop més els/les pedagogos/gues tenim l’oportunitat de fer una especial reflexió sobre el potencial que la nostra actuació professional té de cara a dur a terme aportacions que ajudin a considerar la relació amb persones afectades com a quelcom normal i indiferenciat dels altres àmbits de relació que una persona pot tenir. 

Una component important d’aquest potencial radica en propiciar actituds en base al coneixement de la realitat sobre el VIH i el seu risc de contagi que els altres professionals de la salut ens proporcionen en base, especialment, a l’evidència mèdica. 

D’aquesta manera, la promoció d’eines i activitats educatives que actuïn en aquest sentit poden constituir una aportació crucial que afavoreixi un canvi d’actitud en aquelles persones amb desconeixement o conceptes erronis sobre aquest tema. 

Vocal de Comunicació
Col·legi de Pedagogs de CatalunyaL’esforç conjunt cap a una resposta positiva 

Des de fa trenta-un anys, cada 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. Persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional. 

Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, tant públics com privats, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció, en els països amb més prevalença i també a la resta del món.  

Cada any, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut, elabora un comunicat per tal de fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. En l’elaboració d’aquest comunicat hi col·laboren moltes entitats publiques i privades que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida. 

La campanya d’aquest any, sota el lema “L’esforç conjunt cap a una resposta positiva”, vol fer especial èmfasi en l’actuació envers a aquest tema des del coneixement en el sentit de lluitar contra la discriminaciò de persones que són portadores del VIH pel sol fet de ser-ho.


[+] Manifest Dia Mundial de la Sida 2018

Data de publicació: 1/12/2018