Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT INAUGURACIÓ V JORNADA ALTES CAPACITATS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PARLAMENT INAUGURACIÓ V JORNADA ALTES CAPACITATS

PARLAMENT COINAUGURACIÓ COPEC-COPC

V JORNADA D’ALTES CAPACITATS: LA DIVERSITAT DINS L’ALTA CAPACITAT

Ateneu Barcelonès, 24 de novembre de 2018

Molt bon dia, moltes gràcies per ser aquí aquest matí de dissabte per parlar, una edició més, sobre les Altes Capacitats.

Salutacions i agraïment al Director General de Secundària Obligatòria i Batxillerat, Josep Vallcorba, per la gentilesa d’estar amb nosaltres i inaugurar aquesta JORNADA, en la què els Grups d’Altes Capacitats del COPC i del COPEC han estat treballant de valent des de fa més d’un any, és reconfortant sentir-se acompanyat pel Departament d’Ensenyament.

Una salutació al degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Guillermo Mattioli amb qui compartim projectes comuns, com el que avui ens ha reunit. És un goig treballar plegats amb col·legues de psicologia en l’abordatge interdisciplinari de les Altes Capacitats.

Avui ens hem donat cita, com cada 3 anys des del 2006, per parlar d’ALTES CAPACITATS, en cadascuna de les edicions, i ja anem per la cinquena, la reflexió i debat ha girat al voltant d’un tema que preocupa i ocupa tant a professionals com a famílies.

Fent un repàs des de la primera JORNADA, veiem que:

  • La I JORNADA, el 2006, la vam dedicat a: INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES
  • La II JORNADA, feta al 2009, vam parlar del REPTE D’UNA EDUCACIÓ INCLUSIVA
  • La III JORNADA, al 2012, va versar sobre les INTERVENCIONS EDUCATIVES
  • La IV JORNADA, del 2015, vam centrar-ho en l’EDUCACIÓ I CREATIVITAT
  • Avui V JORNADA, debatrem sobre LA DIVERSITAT DINS DE L’ALTA CAPACITAT

Aquest recorregut per les 5 edicions de la JORNADA D’ALTES CAPACITATS ha estat possible gràcies al impuls, treball incansable, constància i molt compromís del Grup de Treball d’Altes Capacitats del COPC, del Grup de Recerca d’Altes Capacitats del COPEC i les Associacions de famílies FANJAC i AFINS.

Un treball col·laboratiu de pedagogs/gues, psicopedagogs/gues, psicòlegs/gues i famílies que generen coneixement, la GUIA D’ALTES CAPACITATS que presentaran avui en dona testimoni. Que fan accions de divulgació per a famílies i professionals com el Cicle de Taules Rodones que es van fer entre setembre 2017 i abril de 2018. Que elaboren estudis com el que presenta avui el GRUP DE RECERCA D’ALTES CAPACITATS DEL COPEC.

És en aquest sentit, que 21 expertes i experts en Altes Capacitats de la psicologia, la pedagogia i psicopedagogia, aprofundiran des de la vessant acadèmica i professional sobre un tema important: LA DIVERSITAT DINS DE L’ALTA CAPACITAT, ja que els nostres infants i joves poden ser talentosos o superdotats, però també són diversos i poden compartir altres característiques o casuístiques que precisin de suport i acompanyament específic en el seu desenvolupament i/o aprenentatge, més enllà del de les altes capacitats, en el seu desenvolupament i/o aprenentatge.

Per acabar permeteu-me que doni les gràcies:

  • Al COMITÈ ORGANITZADOR, motor impulsor i dissenyador de la JORNADA i dels seus continguts, i feliciti a MONICA FERNANDEZ, MARIA BELTRAN i CRISTINA GARCIA pel lideratge al capdavant dels GRUPS D’ALTES CAPACITATS DEL COPEC I COPC
  • Al COMITÈ CIENTÍFIC: Núria Rajadell, Andrés Bellido, M. Victòria Gómez i Rosa Jové, pel reconeixement i suport al contingut de la Jornada.
  • A L’EQUIP DE LOGÍSTICA: del COPEC, a ha qui a correspòs gestionar aquesta edició, que garantiran el bon desenvolupament de la Jornada i en la que porten treballant des d’abans d’estiu. Equip del COPEC, amb la col·laboració del COPC, al que hem de fer molt cas per a què tot pugui transcórrer amb normalitat.
  • Als PONENTS: Rosabel Rodríguez, Javier Touron i Antoni Castelló que aportaran el seu saber acadèmic i científic a la JORNADA, sense deixar-nos a totes i tots els ponents que des dels dos GRUPS d’ALTES CAPACITATS aportareu la visió i experiència professional.
  • I per suposat a TOTES I TOTS que ens heu fet confiança i heu vingut per compartir plegats el dia d’avui.

Passo la paraula a Josep Vallcorba, Director General de Secundària Obligatòria i Batxillerat que ens inaugurarà la V JORNADA D’ALTES CAPACITATS. 

Moltes gràcies

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta


Data de publicació: 24/11/2018