Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COMUNICADO MENORES NO ACOMPAÑADOS COPEC - APOYO GIRONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICIO

COMUNICADO MENORES NO ACOMPAÑADOS COPEC - APOYO GIRONA

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) el passat dijous 15 de novembre va participar, representat per la Marta Pagès, pedagoga membre de la Xarxa d'Experts del COPEC, a la Roda de Premsa de Presentació del COMUNICAT "Prou racisme institucional. Prou de criminalitzar i perseguir joves", sobre la situació dels menors no acompanyats que actualment hi ha a Girona, que es va portar a terme davant de l'estació de Renfe de Girona.

El COPEC, per acord de la Junta de Govern, va donar suport i es va adherir al Comunicat elaborat i promogut per l'Espai Antiracista de Salt-GironaGirona Acull i el Col·lectiu Juvenil La Forja, i que ha estat recolzat per gairebé 80 entitats de Girona de l'ambit socioeducatiu. 

Aprofitem, en el marc del Dia Universal de la Infància que se celebra demà 20 de novembre, per posar de manifest que estem davant d'una situació greu a nivell de país que cal visibilitzar des dels màxims espais possibles i que en cap cas, han de patir-ne les conseqüències ni els menors, vinguin d'on vinguin, ni els professionals. 

Els nens i les nenes han de rebre l'empara de les nostres institucions, tal com s'apunta en el comunicat, que es regeixen per un marc legal basat en la Convenció sobre els Drets de l'infant, drets dels quals han de gaudir els menors sense cap mena de discriminació per motius de raça, d'origen nacional, social o qualsevol altra condició: 

  • dret a rebre atenció i protecció especials (protecció contra qualsevol forma de discriminació, respecte a l'interès superior de l'infant), 
  • dret a la salut,
  • dret a l'educació i 
  • dret a unes condicions de vida dignes.

Davant la situació de desemparament que viuen aquests infants, demanem que com a societat puguem donar la resposta adequada que necessiten: una atenció social i educativa que vetlli pels seus drets, suport i acompanyament, i que els hi faciliti perspectives de futur viables. Una aposta d'inclusió social per reduir conflictes i evitar problemes de convivència, tot treballant conjuntament amb l'administració i donant prioritat als drets socials i de la ciutadania. Amb una visió comunitària, acollidora, inclusiva i de cohesió, educativa i antiracista, que eviti discriminacions per raó d'origen, cultura o religió, especialment quan ens referim a un col·lectiu tan vulnerable com el dels infants i adolescents en situació de desemparament.  

El Col·legi forma part de la Taula impulsada des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i des de la què està aportant les seves reflexions i propostes que se sumen a les de tots els agents socials d'arreu de Catalunya. Agraïm que s'hagi comptat amb el Col·legi de Pedagogs i continuarem amatents a les accions que s'impulsin en aquesta línia.

Fecha de publicación: 19/11/2018