Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CONGRÉS CATALUNYA I FUTUR - PRESENTACIÓ CONCLUSIONS - COINAUGURACIÓ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

CONGRÉS CATALUNYA I FUTUR - PRESENTACIÓ CONCLUSIONS - COINAUGURACIÓ

PARLAMENT COINAUGURACIÓ  CDLL-COPEC

CONGRÉS PARTICIPATIU CATALUNYA i FUTUR

CONCLUSIONS FINALS ÀMBIT “EDUCACIÓ-UNIVERSITAT-RECERCA”

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats 22/10/2018

 

Bon vespre, avui és un dia important, ens hem reunit per presentar les conclusions de la ponència sobre el SISTEMA EDUCATIU, UNIVERSITATS I RECERCA, del Congrés Participatiu Catalunya i Futur.

En el Col·legi de Pedagogs de Catalunya estem molt contents de participar en aquesta presentació de la ma del Col·legi de Doctors i Llicenciats, a qui agraïm la gentilesa d’haver-nos-ho proposat.

Avui es presenta una feina que ve de lluny i que recull el llegat treballat a REINICIA i la Convenció Constituent, unes reunions molt participades a la seu d’ÒMNIUM, amb el lideratge d’en Josep Ferrer, Adelina Escandell i Montserrat Gimeno, en les que vaig participar, menys del que hagués volgut, representant al Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Trobades on vam debatre i reflexionar com havia d’encarar-se l’educació i la formació en la Catalunya del futur.

Abordant l’EDUCACIÓ -amb majúscules- des de totes les perspectives i abastant tota l’etapa d’infància i adolescència, vam parlar d’un sistema educatiu de 0 a 18 anys i d’una educació que revolucioni i capgiri el sistema educatiu que coneixem. Una educació universal garant de la necessària i irrenunciable universalitat, equitat i qualitat i que sigui integral i inclusiva.

Un treball compartit i col·laboratiu on vam parlar d’educació dins i fora de l’escola, de formació al llarg de vida, de governança, de finançament, de formació docent, d’avaluació... i el que és més important: EDUCAR PER A QUÈ, PERQUÈ I COM!

Avui veurem cristal·litzat tot aquest treball previ que hem estat fent i que és el punt de partida per al debat participatiu de i amb tothom. COM HA DE SER!

Moltes gràcies

 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta


Data de publicació: 22/10/2018