Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COL·LABORACIÓ COPEC ESTUDIANTS GRAU DE PEDAGOGIA UNIVERSITATS CATALANES | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Universitats

COL·LABORACIÓ COPEC ESTUDIANTS GRAU DE PEDAGOGIA UNIVERSITATS CATALANES

Els darrers mesos d'enguany i en el marc de la col·laboració del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) amb les universitats catalanes, s'han portat a terme diverses ponències de presentació del COPEC i de les sortides professionals dels pedagogs i les pedagogues, als estudiants de la UAB, la URV, la UB i la UdG. 

En primer lloc, el passat 5 de març la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez i Gascons, convidada per l'Antonio Navío, coordinador dels estudis de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, va fer una ponència adreçada als alumnes de 1r i 2n del Grau de Pedagogia de la UAB, per tal de donar a conèixer el COPEC, les seves funcions i les diferents sortides professionals dels futurs pedagogs i pedagogues. 

Seguidament, el 7 de març, també la nostra presidenta com a ponent, i en aquest cas convidada per la Jèssica Casas, professora associada de Pedagogia de la Facultat de Psicologia i Ciències de l'Educació de la URV, va presentar el COPEC i les sortides profesionals de la professió als alumnes de 2n del Grau de Pedagogia de la URV. 

Per últim, el 6 d'abril es va presentar el COPEC i les sortides laborals als alumnes de 1r del Grau de Pedagogia de la Facultat d'Educació de la UB, convidada per l'Elena Noguera, coordinadora del Pla d'Acció Tutorial de Pedagogia. Aquest cop va anar acompanyada pel Rafael Rodríguez, pedagog de la secretaria tècnica del COPEC i per la Karima Berkane, estudiant de Pedagogia en pràctiques al COPEC, els quals van explicar la seva experiència des de les diferents perspectives, com a tècnic i com alumna en pràctiques. També es va afegir l'explicació del procés d'afiliació com a estudiants i de tots els avantatges dels quals es poden gaudir.

En el desenvolupament de les ponències es divideix en dos blocs: el primer consisteix en la presentació del COPEC, fent menció de què és, què fa per la pedagogia i que fa per la societat en general i pels professionals. Del Codi de Deontologia que regeix al COPEC i als pedagogs i pedagogues; aquest segueix uns principis, vetllar per la professió, defensar les persones i als professionals. A més, s'introdueix com es genera coneixement des del Col·legi a través del Premi d'assaig Pedagògic, els Grups de Recerca, la Revista Eix i el Parlem de Pedagogia i per finalitzar, es fa menció de tots els serveis dels quals poden gaudir els col·legiats/des i els alumnes/alumnes afiliats/des.

I després, en el segon bloc, es vol donar resposta a les inquietuds que poden sorgir als estudiants i en un futur com a professionals de la Pedagogia. S'aborden les funcions del pedagog/a (Intervenció - Organitzativa - Analítica), els tres contextos /àmbits professionals del pedagog/a (Educatiu formal - Social - Empresa). 

Finalment, completant el Cicle de Seminaris que el COPEC ha fet a les 4 universitats catalanes presentant al COPEC i les sortides professionals del pedagog/a, fem referència a la Presentació del COPEC a la UdG del passat 29 de novembre de 2017, per part de Marta Pagès.

Un cop més, amb aquestes intervencions a les Universitats de Catalunya, reforcem una de les nostres funcions: col·laborar amb les Universitats per establir lligaments amb el món acadèmic i transmetre les funcions i les tasques que porten a terme els professionals de la pedagogia.

Data de publicació: 9/4/2018