Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI ARA - Josep Armengol: ´La mediació pública en dret privat a Catalunya´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI ARA - Josep Armengol: "La mediació pública en dret privat a Catalunya"

DIARI ARA - Josep Armengol: "La mediació pública en dret privat a Catalunya" - 04/03/2018

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > DIARI ARA - Josep Armengol: "La mediació pública en dret privat a Catalunya"


Josep A. Armengol Medina
Responsable Àrea Professional de Mediació
Col·legi de Pedagogs de CatalunyaDIARI ARA - Josep Armengol: "La mediació pública en dret privat a Catalunya" 

"A la web del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya trobem dades del 2016. Però no és la única font. Cal mencionar també la web de la Diputació de Barcelona (dels serveis de mediació municipals i comarcals).

També l’informe del 2016 dels cercles de comparació intermunicipals de mediació de la Diputació (com a  dada, la despesa mitja en serveis de mediació va ser de 1,2 € habitant/any, mentre que el de la policia local va ser de 77,3 €).

Cal que Generalitat i Diputació facilitin dades més detallades. Per exemple del CMDPC: dades separades de mediació familiar i dret privat. Les úniques públiques són del 2014: 318 sol·licituds, 51 finalitzades, 14 amb acord. Pobre realitat de la llei de mediació del 2009 que va ampliar la mediació al dret privat diferent del de família. On són les dades des de llavors fins ara? El model implementat ha estat l’adequat?

Des del Col·legi de Pedagogs demanem al CMDPC i a la Diputació que es publiquin més dades, per tenir elements de reflexió sobre els models de mediació pública a Catalunya." 

Data de publicació: 4/3/2018