Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COINAUGURACIÓ JORNADA ´PROJECCIÓ DE LA PEDAGOGIA EN LA SOCIETAT DEL SEGLE XXI´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

COINAUGURACIÓ JORNADA "PROJECCIÓ DE LA PEDAGOGIA EN LA SOCIETAT DEL SEGLE XXI"

PROJECCIÓ DE LA PEDAGOGIA EN LA SOCIETAT DEL SEGLE XXI

I JORNADA UNIVERSITATS-COPEC (VI Jornada del COPEC)

Barcelona, 1 de març de 2018

 COINAUGURACIÓ DE LA PRESIDENTA

 

Bon dia a totes i tots, una salutació degana, degà i representants de les universitats que hem organitzat aquest jornada i una salutació a Jordi Martí, gerent del COAB, que demanem traslladi al seu president Enric Enrech, el nostre amfitrió, l’agraïment per haver cedit aquesta magnífica Sala d’Actes que acull avui la nostra Jornada. Salutacions a les entitats que ens acompanyeu, col·laboradors, estudiants i col·legues.

 

És un gran goig veure aquest auditori ple per a parlar i debatre sobre pedagogia. Moltes gràcies per ser aquí avui en una de les setmanes més fredes d’aquest hivern, sabent que heu vingut d’arreu de Catalunya.

 

El meu més sincer agraïment a tots i totes les estudiants heu vingut, sou el futur de la pedagogia no en tingueu cap dubte. I a tots els pedagogs i psicopedagogs i companys de disciplines afins, gràcies per fer-nos costat.

 

Gràcies a les estudiants Maria, Irene i Nicole de la URV i a Karima, estudiant de pràctiques de la UB al COPEC, que fareu equip amb la Virgínia, Àngela i Rafael de la secretaria tècnica del COPEC. Fem molt cas a la M. Concepció Torres que ens conduirà l’acte i vetllarà per a què anem sobre l’horari previst.

 

El meu reconeixement als i les 35 ponents que durant tot el dia d’avui compartireu el vostre saber i les vostres experiències, per amor a la pedagogia i a la psicopedagogia, amb generositat i altruisme. A persones com vosaltres la professió pedagògica sempre estarà en deute!   

 

Contenta de tenir entre nosaltres al doctor Riera, el primer president del Col·legi de Pedagog de Catalunya, que avui ens farà la conferència inaugural amb un títol molt provocador “La Pedagogia i Psicopedagogia professional del segle XXI: de la invisibilitat a l’acció”.

 

L’últim agraïment, i no per això menys important, a tots els que heu col·laborat per a què la Comissió Organitzadora poguéssim tirar endavant aquesta jornada pedagògica:

  • Educaweb i la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia.
  • Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport-Blanquerna, ens acompanya la seva vicedegana Anna de Montserrat
  • La Asociación Paideia Profesional de Pedagogos de Andalucía, saludem a la seva presidenta Esther Galícia, que aquesta tarda estarà en el Diàleg d'Expertes defensnat el pedagog/a a la Empresa.
  • Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona, a qui hem d’agrair que hagi acollit aquesta jornada.

Aquesta Jornada de Pedagogia es pot fer perquè hem col·laborat plegats la vessant acadèmica i professional. Ha estat un plaer treballar plegats amb la

  • Silvia Mayoral, Universitat de Girona
  • Antoni Navio, Universitat Autònoma de Barcelona
  • Joana Tierno, Universitat Rovira i Virgini
  • Antonieta Carreño, Universitat de Barcelona

Hem fet un bon tàndem des de que a finals del 2016 ens vam reunir per a tirar endavant aquesta Jornada, que vam haver de suspendre novembre passat, i que finalment s’ha fet realitat!

 

Avui volem abordar l’exercici professional de la pedagogia a partir de tres eixos vertebradors: EDUCACIÓ FORMAL, SOCIAL i EMPRESA, coincidents amb els CONTEXTOS on el pedagog/a i psicopedagog/a desenvolupa el seu exercici professional.

 

La finalitat és reflexionar i debatre sobre la pedagogia al Segle XXI compartint pràctiques pedagògiques de referència dins de cada EIX, amb l'objectiu de projectar i posar en valor  la pedagogia i la psicopedagogia, identificar-ne llurs funcions, necessitat social i el grau de reconeixement.

 

És una JORNADA de promoció, visibilització i projecció de la PEDAGOGIA i les seves àrees de coneixement, és per això que és important que avui fem sentir la nostra veu i compartim incerteses, experiències i, sobretot, reptes, il·lusions i desitjos de futur. 

 

Recordem que estimar i valorar la professió és el primer pas. La força de tot@s els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues és el motor que fa avançar i assolir fites com a col·lectiu professional.

 

Per acabar, no em puc estar de dir, un cop més, que el col·lectiu professional de pedagogs/gues i de psicopedagogs/gues, és un col·lectiu compromès amb l’educació.

 

En aquest sentit el Col·legi de Pedagogs de Catalunya, està compromès amb la cultura, la identitat, la llengua i l’escola catalana, treballant des de la pedagogia per a què l’educació sigui un mitjà per assolir la cohesió, l’equitat i la justícia social.

 

Amb actuacions i posicionaments, fets sempre des de la prudència, el respecte, la convivència i la solidaritat, que caracteritza la societat catalana i aquest col·lectiu professional.

 

Que tinguem una molt bona JORNADA PEDAGÒGICA!

 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta

Data de publicació: 1/3/2018