Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com SOMESCOLA SOBRE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A CATALUNYA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > La veu del COPEC

SOMESCOLA SOBRE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A CATALUNYA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > SOMESCOLA SOBRE LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A CATALUNYA SOMESCOLA REBUTJA TOT ATAC QUE POSI EN PERILL LA IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A CATALUNYA

Barcelona, 15 de febrer.- La plataforma Somescola rebutja tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya. En aquest sentit, aquest col·lectiu de més d'una cinquantena d'entitats del món educatiu, social, pedagògic, alerten del perill que podria suposar per a la cohesió social que s'inclogui una casella per triar el castellà com a llengua vehicular a l'escola catalana.

La plataforma recorda que el nostre model d'escola és un model compromès amb la cohesió social, exitós i estimat, garanteix la cohesió social i la igualtat d'oportunitats per a l'alumnat i assegura el coneixement de les dues llengües per part de l'alumnat. Per tant, rebutgem l'intent de segregació dels infants per motiu lingüístic. 

L'escola catalana i el seu model d'integració lingüística ha fet un gran esforç en les darreres dècades per a acollir, des d'una perspectiva inclusiva, infants i joves vinguts de diferents cultures del món. Podem constatar que la immersió lingüística ha estat un factor important per a afavorir la cohesió social des d'una perspectiva intercultural i que aquest ha de continuar essent un dels puntals del model educatiu català.

Somescola reitera el compromís amb l'escola catalana com a eina clau per a la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa, a través del consens que hem construït els darrers 30 anys.

El Col·egi de Pedagogs de Catalunya, membre de SOMESCOLA, defensor de la llengua i de l'escola catalana, se suma al comunicat en defensa de la immersió lingüítica a Catalunya.


Data de publicació: 15/2/2018