mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< febrer 2018 >
dl dm dc dj dv ds dg
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

INICI > Comunicació > Notes de Premsa

NdP: CONFERÈNCIA “LA NATURA ÈTICA DE LA MEDIACIÓ”

anterior

NOTA DE PREMSA

CONFERÈNCIA “LA NATURA ÈTICA DE LA MEDIACIÓ”

Girona, 20 de gener de 2018 

Avui, dins del marc i al voltant del Dia Europeu de la Mediació, s’ha portat a terme la conferència “LA NATURA ÈTICA DE LA MEDIACIÓ”, a càrrec de la M. Carme Boqué, doctora en pedagogia i mestra, experta en mediació i gestió de conflictes, organitzada pel Grup de Recerca de Mediació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC).

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Comunicació > NdP: CONFERÈNCIA “LA NATURA ÈTICA DE LA MEDIACIÓ” Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Comunicació > NdP: CONFERÈNCIA “LA NATURA ÈTICA DE LA MEDIACIÓ”

La presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, ha manifestat la seva satisfacció per celebrar el Dia Europeu de la Mediació a GIRONA, gràcies a l'acolliment de la Marta Pagès, vocal i responsable de COPEC-GIRONA. Ha destacat el compromís de la Marta Mozo, coordinadora del Grup de Recerca de Mediació (GRM) organitzador de l’acte, amb el foment i difusió de la Mediació i la Pedagogia, amb l'inestimable suport de M. Victòria Gómez, vicepresidenta i responsable dels Grups de Recerca (GR) i de Josep Armengol, al capdavant de l'Àrea professional de Mediació. Ha conclòs posant de relleu la figura de la M. Carme Boqué, pedagoga molt compromesa amb el COPEC, i una referent de la pedagogia i de la mediació.  

En Josep Armengol ha emmarcat el Dia Europeu de la Mediació, instaurat el 21 de gener, aniversari del Comitè de Ministres del Consell d'Europa sobre mediació familiar. Destacant les activitats que s'estan fent al llarg de la setmana, amb la participació d'entitats i institucions en col·laboració amb el Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya, per promoure i divulgar la Mediació com alternativa a la resolució dels conflictes. La Marta Mozo ha valorat la funció del GRM, format per pedagogs/gues i psicopedagogs/gues especialitzats en mediació, que té la finalitat de generar coneixement al voltant del perfil de mediador/a. Ha explicat les línies de treball del GRM, fent referència als objectius actuals, fruit de l’estudi de l’any 2016 sobre “Les competències professionals dels mediadors”. Comentant que, a través d’una enquesta adreçada a mediadors/es, s’analitzarà l’estat de la qüestió de les competències professionals més emprades i significatives.

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Comunicació > NdP: CONFERÈNCIA “LA NATURA ÈTICA DE LA MEDIACIÓ”

La Victòria Gómez ha presentat la conferenciant fent menció de la seva dilatada carrera professional i la seva trajectòria en l’àmbit de la pedagogia i la mediació, destacant la seva vessant com a investigadora responsable de la línia “La participació socioeducativa i la mediació: competències de lideratge” del Grup de Recerca PSITIC-Blanquerna. La M. Carme Boqué amb la seva ponència ha destacat l’estratègia afavoridora del diàleg i el consens, la importància i la necessitat d’emprar la mediació en multiplicitat d’àmbits que es fa cada cop més palesa: “La mediació de conflictes té una càrrega ètica, sent un procés tenyit de valors. Més enllà del codi deontològic de la persona mediadora, cal tenir en compte el bon fer i el correcte procedir en mediació. Cal aprofundir en els principals elements que li confereixen un caràcter propi i original.” 

La Marta Pagès ha clos l’acte agraint la intervenció de la M. Carme Boqué i a totes les persones que han fet possible la realització d’aquest projecte i mostrant la seva satisfacció per la celebració d’aquest acte a la seu de COPEC-GIRONA.


Més informació:

Joan Gamero. Vocal de Comunicació: comunicacio@pedagogs.cat – 609403879Data de publicació: 20/1/2018

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI