Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com La Xarxa - Jordi Puig: ´El paper de les càmeres de seguretat, a debat´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

La Xarxa - Jordi Puig: "El paper de les càmeres de seguretat, a debat"

La Xarxa - Jordi Puig: "El paper de les càmeres de seguretat, a debat" 12/01/2018

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > La Xarxa - Jordi Puig: "El paper de les càmeres de seguretat, a debat"


Jordi Puig Voltas
President Consell Social
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
La Xarxa - Jordi Puig: "El paper de les càmeres de seguretat, a debat" del minut 2:50 al 6:20 a La Tarda


"La càmera té varies funcions. Una podria ser dissuasiva, però hauríem de valorar què vol dir, si la dissuasió és un element pedagògic o no. Una altra podria ser informativa de cara a la gent. Hi ha unes càmeres que vetllen per la seguretat i que, vulguis o no, estan aquí per ser utilitzades en favor de la societat/població. Però realment, la gent sap que existeixen i com es gestionen aquestes imatges i qui són els responsables de que aquestes imatges es processin i què es fa amb elles."


"No ens oblidem que Espanya és un dels països del món que té més lleis i de vegades reglamentar tot també porta a que hi hagi lleis que entren en confrontació  unes amb les altres. (...) No estaria de més que la col·locació de càmeres s’expliqués a la ciutadania igual que s’expliquen altres mecanismes o sistemes que tenim de control. A nivell educatiu o de transmissió de valors tots aquests mecanismes poc fan, a no ser que es fes un plantejament o programa per explicar com funcionen i després dir qui gestiona aquesta informació i quin tipus d’informació s’extreu d’aquests dispositius."


"No podem tenir càmeres ni control a tot arreu, per tant, crec que aquí entra la funció pedagògica dels cossos de seguretat. Està bé que hi hagi la funció pròpia dels cossos de seguretat però hauríem d’afegir-hi la funció de proximitat, que la gent se senti més segura, no perquè hi hagi una càmera sinó perquè hi ha una persona que garanteix la seguretat."


Data de publicació: 17/1/2018