Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com RADIO CIUTAT TARRAGONA - Teresa Gámez: “Hem de fer entendre als nens´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

RADIO CIUTAT TARRAGONA - Teresa Gámez: “Hem de fer entendre als nens"

RADIO CIUTAT TARRAGONA - Teresa Gámez: “Hem de fer entendre als nens perquè en aquell moment no poden tenir una joguina o una altra" 20/12/17

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > RADIO CIUTAT TARRAGONA - Teresa Gámez: “Hem de fer entendre als nens"Maria Teresa Gámez Pérez

Membre de la Xarxa d’Experts 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
RADIO CIUTAT TARRAGONA - Teresa Gámez: “Hem de fer entendre als nens perquè en aquell moment no poden tenir una joguina o una altra"

"És preferible que el nen pugui aprofitar el joc durant totes les vacances. El joc més significatiu, el que desitja més, el pot portar el Caga-Tió o el Pare Noel i després, els Reis, com és tradició, que també portin alguna cosa. Es poden fer regals els dos dies si són regals de qualitat i tenen un objectiu per als pares (p.ex: educatiu). És negatiu magnificar amb molts regals amb els que realment no arribaran a jugar." 


"No hi ha un nombre adequat/indicat de jocs però sí que hem de ser coherents. Moltes vegades depèn de la nostra economia... en realitat, el que hem de ser és coherents, saber què comprem i què volem pels nostres fills."


(..) "Hem de canviar la qualitat del temps de joc per a què el nen pugui aprofitar. No és tant important la joguina sinó el temps que hi pot dedicar, si desitja molt tenir una cosa i pot tenir més temps, estarà molt més feliç."


"Quan els nens tenen massificació de jocs i joguines acaben jugant amb les caixes de les pròpies joguines, si els hi dosifiquem jugaran."

 

"Els Reis saben escoltar als seus nens, igual que el Pare Noel i el Tió, i els hi donen les sorpreses que desitgen i volen, tot i que també, com a Reis savis, saben què necessiten i amb que gaudiran i s'ho passaran molt bé." 


"Amb els videojocs i les consoles s'ha d'anar en compte i seguir unes dreceres molt importants, ja que tenen els seus avantatges i inconvenients. S'ha de saber si són adequats per edat i per continguts i si el nen ho passarà. bé."


 "Els estereotips de gènere encara són patents però incideixen més en els adults; costa diferenciar i es fan relacions de gènere típiques. Hem de fer una reflexió important i canviar la manera de presentar la joguina." 


"És molt important la comunicació, hem de parlar amb els nostres fills i fer-los entendre a que poden jugar i a que no. Ja que un joc inadequat pot tenir conseqüències negatives pel seu desenvolupament, per això no poden tenir accés a segons quin contingut, no ho entenen i realment no estan jugant." 


"Els pares ens hem de formar i preocupar de buscar que és el millor pels nostres fills, edats recomanades, característiques, tipus de jocs; de rol, d'estratègia, de plataforma... hem d'estar assessorats i saber quin és el mes adequat. No recomanaria els de lluita ja que promouen la hostilitat i la violència". 
Data de publicació: 20/12/2017