Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COINAUGURACIÓ PRECONGRÉS SERVEIS SOCIALS BÀSICS | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

COINAUGURACIÓ PRECONGRÉS SERVEIS SOCIALS BÀSICS

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > COINAUGURACIÓ PRECONGRÉS SERVEIS SOCIALS BÀSICS


PARLAMENT COINAUGURACIÓ

"ACOMPANYAMENT PROFESSIONAL, TRANSFORMACIÓ COL·LECTIVA"

Espai Cuina Francesca Bonnemaison 15 de novembre de 2017

 


Benvolgudes i benvolguts, estic molt contenta de ser aquí compartint aquest espai. Com sabeu des de 2015, el COPEC, està incorporat a l'organització del Congrés, que des del 1992, organitzen conjuntament els amics del CEESC, COPC i TSCAT.

Molt important la coincidència d’aquest acte amb el 10è aniversari de la LLEI 12/2007 de Serveis Socials, del que ens en parlaran expertes i experts de cada Col·legi en la taula rodona, llei marc en el que desenvolupem la nostra intervenció professional.

Una intervenció que en aquests dies convulsos que vivim, pren més sentit que mai la vessant educativa i social que impulsem amb la nostra tasca -en la que hi estem implicats- en l’ample abast del camp social com a professionals del treball social, psicologia, educació social, pedagogia i psicopedagogia.

Avui tenim l'oportunitat de compartir i reflexionar sobre el que va ser el II Congrés de Serveis Socials, de novembre passat, liderat amb molt encert pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. 

Un II Congrés molt participat que va posar sobre la taula les VIOLÈNCIES EN ELS ESCENARIS ACTUALS i que avui la seva comissionada CAROLINA PASTOR, a qui vull expressar el meu reconeixement per la seva gran tasca, ens presentarà les conclusions.

També és l’ocasió per abordar el III Congrés de Serveis Socials Bàsics que enguany lidera el Col·legi de Treball Social de Catalunya, de la ma de la comissionada ISABEL MORALES que avui ens el presentarà formalment i en el que ja hi està treballant des del març passat, una felicitació i agraïment a la comissionada i als comitès científic, assessor i organitzador per la feina feta i per la que fareu.

La temàtica d’aquest III Congrés ACOMPANYAMENT PROFESSIONAL, TRANSFORMACIÓ COL·LECTIVA, ens interpel·la sobre l'impacte de la pràctica de la intervenció social.  Avui serà l’inici de la seva reflexió compartida.

Per acabar, voldria destacar una aportació de Montserrat Juanpere, responsable de la Vocalia Social del COPEC:

Els professionals de la pedagogia i la psicopedagogia som, en el mosaic de professions d'intervenció social, uns referents en l'acció educativa i volem continuar contribuint en la construcció cohesionada i diversa, inclusiva i respectuosa de la nostra societat, en favor de la pau, l'equitat i la defensa dels Drets Humans.


Moltes Gràcies!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta


Data de publicació: 15/11/2017