mapa web

ÀREA RESERVADA: identificar-se

segueix-nos 

notícies d'actualitat del COPEC segueix el COPEC a facebook segueix el COPEC a twitter segueix el COPEC a linkedin

agenda

trieu:
< gener 2020 >
dl dm dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

INICI > Relacions Institucionals > Federació Europea Professionals Pedagogia

Federació Europea de Professionals de la Pedagogia

anterior
Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Relacions Institucionals > Federació Europea de Professionals de la Pedagogia
http://www.eurofepp.eu/
 Fédération Européenne des Professionnels de la Pédagogie
Federazione Europea dei Professionisti della Pedagogia
Federació Europea de Professionals de la Pedagogia
Federação Europeia de Profissionais de Pedagogia
Federación Europea de Profesionales de la Pedagogía
European Federation of Professionists of Pedagogists
 
{Copec_web.jpg}
{LogoAnpe_web.jpg}
{COPPIB_web.jpg}
{Analce_web.jpg}

COPEC >>>

 

ANPE >>>

COPPIB >>>

ANALCE >>>

 
La creació de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP) suposa una projecció europea i, en un futur, internacional de la professió pedagògica, que és present en tots els àmbits socials que ens envolta, com justícia, serveis a les persones, educació i formació, mitjans de comunicació, esport i cultura, treball, entre d’altres. Contextos en els quals, els pedagogs/gues, desenvolupen les seves funcions d’organització, coordinació i innovació, d’anàlisi, recerca i investigació, de desenvolupament i assessorament personal i institucional. En una intervenció integral de les situacions amb l'objectiu de promoure el canvi amb la complicitat de les persones, grups i agents socials.
 
La FEPP apareix en  un moment oportú, quan s’està implementant el nou mapa de titulacions en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior per a la unificació dels criteris dels estudis universitaris dels països membres. La tasca integradora de la FEPP serà un referent professional, a nivell europeu, quant al perfil, competències i deures dels futurs pedagogs Una de les prioritats de la FEPP serà ampliar el nombre d’institucions professionals que formen part de la Federació, amb la finalitat que tots els països i territoris europeus hi estiguin representats.
 
La FEPP, és una iniciativa que es remunta a l’any 2005, quan Associazione Nazionale dei Pedagogisti Italiani (ANPE),i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), signaren un document d’entesa entre ambdues entitats i definiren el perfil professional del pedagog/a, les seves competències i els punts principals del que hauria de ser el seu codi deontològic.

Federació Europea de Professionals de la Pedagogia

El 2006, s’incorpora a aquesta entesa el Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears (COPPIB) i la Sociedade Portuguesa de Ciências de Educação (SPCE) i, en el marc de les III Jornada del COPEC “La pedagogia professional a Europa”, celebrades a Barcelona el 3 i 4 de març de 2006, se senten les bases de la futura Federació amb la signatura d’un document marc de col·laboració i l’inici del procés preconstituent de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia.

Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Relacions Institucionals > Federació Europea de Professionals de la Pedagogia

 

El dia 30 de juny de 2007, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), l’Associazione Nazionale dei Pedagogisti Italiani (ANPE), el Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears (COPPIB) i l’Associação Nacional de Licenciad@s em Ciências da Educação de Portugal (ANALCE), porten a terme l’Assemblea Constituent de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia (FEPP), i l’aprovació dels Estatuts de la FEPP.

La I Assemblea General, es va celebrar el 27 i 28 d’octubre de 2007, a Roma, organitzada per ANPE, on es va ser escollit el I Comité Directiu:

President: Frederic Company, representant del COPEC.

Vicepresidenta: Inés Coelho, representant d’ANALCE

Secretari-tresorer: Gianfranco de Lorenzo, representant d’ANPE

Vocal: Pep Quetglas, representant de COPPIB

Així mateix es va aprovar el Pla d’Actuació 2008, del qual es destaca l’elaboració d’un estudi sobre el perfil del pedagog, en els països membres, l’elaboració d’un Codi Deontològic comú i la celebració del I Congrés de la FEPP.

 

Federació Europea de Professionals de la Pedagogia

 

 

Els dies 18 i 19 d’abril de 2008, a Óbidos, Portugal, va tenir lloc una nova trobada de la FEPP. Aquest cop, va ser ANALCE, qui va organitzar la trobada, en el marc de la Convençao dos profissionais da pedagogia, on es va presentar la FEPP en la taula Por la notoriedade Profissional: Trajectórias de Europeizaçao.

 
 
Col·legi de Pedagogs de Catalunya > Relacions Institucionals > Federació Europea de Professionals de la Pedagogia
 
 
 
 
Aquesta nova trobada de la FEPP, va estar marcada per la recent pèrdua del seu primer President, el Dr. Frederic J. Company i Franquesa, un pedagogo europeïsta, impulsor de la Federació Europea de Professionals de la Pedagogia, una inestimable pèrdua per a la FEPP i per a la pedagogia.

Data de publicació: 30/4/2008

comparteix:

 

Col·legi de Pedagogs de Catalunya

contacta - informació general - avís legal

BARCELONA | Av. Mistral, 20 bis, entl 2. | 08015 Barcelona | Tel.93 217 77 99 | Fax 93 292 95 08 | HORARI

TARRAGONA | Rambla Nova, 12, 1. 2. | 43004 Tarragona | HORARI

GIRONA | C/ Ibèria, 4 | 17005 Girona | HORARI

LLEIDA | Rambla de Ferran, 32 | 25007 Lleida | HORARI