Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com COINAUGURACIÓ MÀSTER CRIANÇA 0-3 UB | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

COINAUGURACIÓ MÀSTER CRIANÇA 0-3 UB

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > El Col·legi > COINAUGURACIÓ MÀSTER CRIANÇA 0-3 UB

PARLAMENT DE COINAUGURACIÓ

MÀSTER CRIANÇA 0-3 I ATENCIÓ SÒCIOEDUCATIVA (BIENNI 2017-2019)

FACULTAT EDUCACIÓ UB  - 06/10/2017

 

Molt bona tarda!!!

Un agraïment als organitzadors per l’oportunitat d’adreçar unes breus paraules, en aquest moment d’emocions diverses i encontrades entre el desig de ser i el de la realitat que ens envolta, i la difícil tasca de fomentar els valors pedagògics en els que volem que els nostres infants puguin créixer i desenvolupar-se.

És un plaer intervenir -altra cop- en aquesta nova edició del Màster i Postgrau de CRIANÇA 0-3 que promou la Facultat d’Educació de la UB conjuntament amb l’ICE i amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família. I, com no, del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, que represento i que aplega a professionals de la pedagogia i la psicopedagogia.

Una estructura de Màster en dos Postgraus, que aborda de forma consecutiva aquesta fràgil i plàstica etapa primerenca, tant important pel desenvolupament futur dels nostres infants.

Amb un equip docent expert i de gran nivell intel·lectual que ens conduirà fins els més petits detalls, en un viatge pedagògic amb moltes parades on aprofundir, des de la vessant científica i la professional, per analitzar, conèixer i processar el què, el com i el perquè d’una etapa educativa que s’incorpora al món amb gran avidesa i permeabilitat. I que seran els ciutadans i ciutadanes del demà.

Un Màster que s’endinsa en l’etapa primerenca dels infants, tenint en compte tots els agents socials i educatius implicats: infants, famílies, comunitat i entorn que tal i com indica els seus objectius es fa “des del rigor, reflexió crítica i la interdisciplinarietat” importants principis per abastar de forma integral les dimensions educativa, social i de salut de la primera infància.

Vull fent menció, amb el vostre permís i complicitat, al moment social i polític que vivim i que com a Col·legi de Pedagogs no en restem al marge atès que pensem que la pedagogia -i els pedagogs i pedagogues- tenen un paper cabdal en la promoció dels valors universals de la comunitat que cal preservar i protegir.

En aquest acte acadèmic en què coincidim professionals de diferents àmbits, units per la certesa que l’educació és l’instrument per a fer-nos més lliures, permeteu-me acabar amb un fragment del post del doctor Jaume Sarramona al blog PARLEM DE PEDAGOGIA, d’ahir dia 5: AMB LA TRISTOR COMPARTIDA I L'ESPERANÇA CONFORTADORA, que diu així:

“les institucions educatives de tot tipus (...), han de tractar el tema de la violència amb una perspectiva que no suposi llunyania ni pretesa objectivitat, sinó proximitat i clar posicionament en defensa de la no violència, de la llibertat d’expressió i del conjunt dels drets humans.”

 

Bona feina i bon estudi!

 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta

Data de publicació: 11/10/2017