Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EDUCAWEB - ´El COPEC reflexionarà sobre la projecció de la pedagogia al s.XXI´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EDUCAWEB - "El COPEC reflexionarà sobre la projecció de la pedagogia al s.XXI"

EDUCAWEB - "El Col·legi de Pedagogs de Catalunya reflexionarà sobre la projecció de la pedagogia al s.XXI" - 07/07/2017


Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EDUCAWEB - "El COPEC reflexionarà sobre la projecció de la pedagogia al s.XXI" 

La jornada se celebrará el 17 i 18 de novembre, dintre dels actes de celebració del 15è aniversariEDUCAWEB - "El Col·legi de Pedagogs de Catalunya reflexionarà sobre la projecció de la pedagogia al s.XXI

"No tots els dies es compleixen 15 anys. Per celebrar-ho, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC) ha organitzat una sèrie d'actes que, d'una banda, celebren l'aconseguit fins avui i, per una altra, reivindiquen el paper de la pedagogia en la societat actual.

Entre les fites aconseguides, la presidenta del COPEC, Rosa Rodríguez, destaca el creixement "discret i continuat" de col·legiats, fins a aconseguir-ne la xifra actual de 1.200, i haver aconseguit obrir i mantenir una seu a cada capital de província.

L'acte central de la celebració es va produir el 14 de juny, on per primera vegada es van premiar els Treballs de Final de Grau de Pedagogia del curs 2015-2016 que millors notes van obtenir en les facultats del ram de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Girona (UdG) i Universitat Rovira i Virgili (URV).

La presidenta del col·legi valora molt positivament aquesta col·laboració acadèmica i professional, fins al punt que entre el 17 i 18 de novembre tindrà lloc la I Jornada de Pedagogia Universitats-COPEC, la sisena del col·legi. Organitzada en col·laboració amb la UAB, UB, UdG, URV i la Universitat Ramon Llull (URL), l'esdeveniment titulat "Projecció de la Pedagogia en la societat del segle XXI" pretén reflexionar sobre el lloc dels pedagogs en el sistema educatiu, l'àmbit social i l'empresa.

Precisament aquest ha estat també el tema escollit per al VIII Premi d'Assaig Pedagògic Frederic Company i Franquesa, que en aquesta edició ha recaigut en Carlos Jiménez, pel seu treball "La transformació de la Pedagogia des de la segona modernitat fins a l'actualitat. Quin paper juga la Pedagogia en aquesta societat postmoderna?".

L'elecció del tema conté un punt de reivindicació: "Està molt bé parlar del passat, però hem de mirar cap al futur", apunta Rosa Rodríguez. És per això que el 14 de juny també es va fer pública la Declaració Social per la Pedagogia, un document que pretén fer valdre el treball exercit pels professionals de la Pedagogia i defensar el seu paper "més enllà del sistema educatiu reglat: àmbit familiar, social, cultural, etc.".

Després d'aquest acte, i mentre arriba el dia de la jornada, durant el mes de juliol s'organitzaran seminaris i cursos, dins del que es coneix com a Escola d'Estiu COPEC. El 12 de juliol se celebra el seminari sobre 'Orientació i perfils professionals de Pedagogia i Psicopedagogia"; i el 17 i 18 de juliol, "El diagnòstic en Pedagogia. Pautes per a la utilització dels tests diagnòstics en informes educatius."


Data de publicació: 7/7/2017