Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com EL PAÍS - Joan Gamero - ´El mètode natural d´aprenentatge del nen és el joc´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

EL PAÍS - Joan Gamero - "El mètode natural d'aprenentatge del nen és el joc"

EL PAÍS - Joan Gamero - "El mètode natural d'aprenentatge del nen és el joc" 10/06/17

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > EL PAÍS - Joan Gamero - "El mètode natural d´aprenentatge del nen és el joc"


Joan Gamero Gómez

Vocal de Comunicació
Col·legi de Pedagogs de Catalunya


EL PAÍS - Joan Gamero - "El mètode natural d'aprenentatge del nen és el joc"


"Finalitzen les classes, comença l'estiu i sorgeix una pregunta recurrent entre els pares: descans total o deures estivals? Hi ha temps per tot. El nen necessita temporades de desconnexió total, igual que qualsevol adult, però també hi ha espai per al repàs d'allò aprés. Joan Gamero, mestre i mediador, director pedagògic de l'escola Oreig i membre del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, aporta algunes claus per afrontar l'ensenyament durant l'estiu"

"'També hem de ser conscients que si els pares no llegeixen el nen no es fixarà, així que devem ser els primers en donar exemple", adverteix Gamero. "Quan aprenen a llegir està bé que cada dia dediquin 10 o 15 minuts a la lectura en veu alta".

"'Una hora a ple rendiment en família és molt millor que un dia aguantant', apunta Gamero. El pedagog afirma que la generació actual de pares està en general ' molt involucrada i conscienciada", encara que puntualitza que queden alguns reductes de "superpares" que es prenen la obligació de fer els deures com quelcom personal."

"El mètode natural del nen és el joc", defensa Gamero. L'expert assegura que una hora de jocs pot ser tan important i útil com una hora de clase de matemàtiques. 'Amb el joc no solament es diverteixen, tu també tens la oportunitat de veure com es relaciona, d'observar les seves pautes de comportament'. El pedagog explica que els nens de 0 a 3 anys aprenen experimentant i jugant i que a partir d'aquesta edat s'ha de reproduir el sistema."


Data de publicació: 10/6/2017