Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIARI DE TERRASSA- Jordi Viladrosa: “El rol del professor no és el de col·lega” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIARI DE TERRASSA- Jordi Viladrosa: “El rol del professor no és el de col·lega”

DIARI DE TERRASSA- Jordi Viladrosa: “El rol del professor no és el de col·lega” 8/4/2017

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > DIARI DE TERRASSA- Jordi Viladrosa: “El rol del professor no és el de col·lega”
Jordi Viladrosa i Clua
Vocal de Lleida
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
DIARI DE TERRASSA- Jordi Viladrosa: “El rol del professor no és el de col·lega”, per Sergi Estapé.

"Ensenyar o aprendre segueix sent un repte que s’ha d’adequar a les circumstàncies de cada context social i econòmic, i també en funció de les característiques de cada alumne."

"Creiem que el futur serà d’una manera determinada, i no ho sabem. Volem preparar els alumnes per al futur i hauríem de preguntar-nos què vol dir el futur? No l’estem construint entre tots? L’ensenyament és un sector de la societat, no és una cosa a part, i els alumnes, el professorat i les famílies són un trípode que s’ha de retroalimentar i remar tots en la mateixa direcció."

"Al professorat d’avui en dia, potser li falta una formació inicial i continuada més definida, amb un pla de carrera coherent i que estigui disposat a retre comptes al sistema educatiu, és a dir, a la societat. Això és clau. El problema és que cada dos per tres canvien de normatives educatives, segons les majories polítiques."

"El professional de la pedagogia, sempre se l’associa a l’ensenyament però pot treballar en molts àmbits que no són l’educatiu."

“Estem en una societat competitiva on tothom vol dir-hi la seva i la figura del professional de la pedagogia no sempre ha estat ben acollida.”

Data de publicació: 11/4/2017