Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PRESENTANT EL COPEC ALS FUTURS PEDAGOGS/GUES DE LA UB | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Universitats

PRESENTANT EL COPEC ALS FUTURS PEDAGOGS/GUES DE LA UB

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > PRESENTANT EL COPEC ALS FUTURS PEDAGOGS/GUES DE LA UBEls darrers mesos de març i abril el Col·legi de Pedagogs va ser convidat per la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona, aquest cop per participar en les assignatures de "Professionalització i Sortides Laborals" i "Pràctiques d'Iniciació Professional".

L'objectiu principal de la col·laboració és fer una aproximació als estudiants sobre què és el COPEC i quines són les sortides professionals del Pedagog/a i del Psicopedagog/a.En primer lloc, dijous 16 de març es va participar a l'assignatura de "Professionalització i Sortides Laborals" amb els estudiants de 1r curs del Grau de Pedagogia, juntament amb Aprenentatge Servei (ApS) de la UB, proposta que integra el servei a la comunitat i l'aprenentatge acadèmic en un sol projecte.

La presentació del COPEC als estudiants es va desenvolupar a la Sala de Graus de l'Edifici Migdia de la Facultat, en dos torns; un pels estudiants de matí i un altre pels de tarda, amb l'objectiu d'aproximar als estudiants al COPEC i explicar quines són les sortides professionals del Pedagog/a i Psicopedagog/a.

Àngela Carrasco, pedagoga, responsable de l'Àrea Professional del COPEC, va estar a càrrec de la presentació del COPEC. El contingut es va dividir en dues parts: en la primera presentà el Col·legi i en la segona les sortides professionals del pedagog/a en els diferents contextos d'actuació, tot introduint l'experiència professional pròpia. En la primera part, va introduir què és el Col·legi i el Codi Deontològic pel qual es regeix, també com es genera el coneixement pedagògic a partir dels Grups de Recerca, de la Revista EIX (Educació i Xarxa), del Parlem de Pedagogia, i presentà el perfil del Pedagogs/gues i Psicopedagogs/gues, les seves funcions i àmbits. També es va introduir la Borsa de Treball del Col·legi i els diferents Serveis a disposició dels col·legiats/des. Posteriorment es van situar les diferents sortides laborals en els diferents àmbits de la Pedagogia: l'educatiu, el social i l'empresarial.

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > PRESENTANT EL COPEC ALS FUTURS PEDAGOGS/GUES DE LA UB


Seguidament, el dijous 6 d'abril, Àngel Casajús, vocal d'Educació del COPEC, va participar en un dels Seminaris de l'assignatura "Pràctiques d'Iniciació Professional" que realitzen els alumnes de 3r curs del Grau de Pedagogia, amb la ponència: "L'accés a la funció pública del Pedagog com Orientador Educatiu" en dos torns; un pels estudiants de matí i un altre pels de tarda, també a la Sala de Graus de l'Edifici Migdia de la Facultat. 

Un seminari on s'explicà com és un procés d'oposició a l'administració pública, concretament en l'accés a l'especialitat d'Orientador Educatiu del Departament d'Ensenyament, seminari que l'equip docent considera important per a conèixer alternatives professionals del pedagog/a.


Novament podem constatar com la col·laboració entre la UB i el COPEC fa unió entre l'àmbit acadèmic i el futur professional dels futurs pedagogs i pedagogues.


Data de publicació: 10/4/2017