Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Món Docent - Victòria Gómez Serés - ´Què puc veure a la tele?´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

Món Docent - Victòria Gómez Serés - "Què puc veure a la tele?"

Món Docent - Victòria Gómez Serés - "Què puc veure a la tele?" 3/2017

 Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > Món Docent - Victòria Gómez Serés - "Què puc veure a la tele?"


Victòria Gómez Serés

Vicepresidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
Món Docent - Victòria Gómez Serés - "Què puc veure a la tele?" 

"Els darrers anys amb el desenvolupament tecnològic les sèries infantils ocupen la major part de l’espai de lleure d’infants i adolescents. L’estudi “SÈRIES INFANTILS. Una aproximació d’anàlisi pedagògica”, realitzat pel Grup de Treball de Joc i Joguina del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, tracta de donar a conèixer la situació als professionals de l’educació i les possibles actuacions que les famílies poden dur a terme."

"Així, arran d’aquest estudi s’ha considerat aportar propostes pedagògiques adreçades a les famílies per crear consciència sobre els efectes de la TV i establir regles de bon ús dels aparells tecnològics, com:

  • Els infants haurien de visionar les sèries en presència de pares o adults per comentar el contingut que veuen.
  • Els pares han d’ajudar a discernir la finalitat de la publicitat per evitar la indefensió davant els “bombardejos publicitaris”.
  • El temps de visionat s’ha de pactar amb l’infant abans, enumerar els capítols que veurà i recordar-li quan comenci l’últim que toca.
  • És necessari que el temps que estem amb els infants hi siguem presents, estiguem per ells i amb ells jugant a jocs que desenvolupin la creativitat, la cooperació i les bones relacions familiars."


Data de publicació: 13/3/2017