Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com JGO 2017 - OBERTURA I CLOENDA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

JGO 2017 - OBERTURA I CLOENDA

OBERTURA I CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL ORDINÀRIA

Espai Calabria de Barcelona 10 de març de 2017

Bon vespre, comença la JUNTA GENERAL ORDINÀRIA d’enguany en 2a convocatòria, en la què els col·legiats i col·legiades hi formem part i estem convocats a la participació d’aquest òrgan sobirà i de màxima decisió del Col·legi de Pedagogs de Catalunya. Gràcies a totes i tots que hem pogut venir a escoltar i a valorar el que té a dir-nos la JUNTA DE GOVERN sobre el que s’ha fet durant aquest 2016.

Com els darrers 2 anys -és la 3a Junta General a què la que se sotmet la IV Junta de Govern- ha estat un any intens amb molts esdeveniments als que el COPEC ha donat resposta, s’ha posicionat, ha apagat focs –molts focs-, ha generat noves sinergies, ha col·laborat, ha organitzat, ha creat, ha participat, ha defensat.... i tot això en 365 dies i amb un pressupost ajustat!!  De tot això ens en parlarà la JUNTA DE GOVERN.

Tot gràcies a la participació, col·laboració i bon fer d’un nombre important de col·legiats i col·legiades -prop de 100- sense aquesta inversió de capital humà no seria possible ser on som ni fer el que fem i dels que és de rebut fer-ne menció:

  • La XARXA D’EXPERTS del COPEC, que en l’actualitat compta amb més de 40 col·legiats i col·legiades de diferent expertesa, sempre disposats i disposades a representar el COPEC on sigui i/o donar resposta a consultes, atendre a estudiants,... qualsevol que sigui la demanda que arriba al COL·LEGI.
  • Els GRUPS DE TREBALL (enguany GRUPS DE RECERCA ens ho explicarà la vicepresidenta), liderats per col·legiats i col·legiades compromeses amb la pedagogia i amb el COPEC, amb un total de 32 col·legiats/des vinculats i actius, que permeten dinamitzar i facilitar la participació a una part important del col·lectiu col·legial.
  • La COMISSIÓ DE DEONTOLOGIA, un equip de 7 col·legiats i col·legiades, que dona resposta als dubtes i qüestions relacionades amb l’ètica professional de la ciutadania, que no són poques.
  • El CONSELL SOCIAL, format per 9 col·legiats i col·legiades, on estan representats les universitats catalanes que fan pedagogia i psicopedagogia i tots els presidents i vicepresidents del COPEC, un important òrgan d’assessorament i consulta de la Junta de Govern.
  • La JUNTA DE GOVERN, amb 11 col·legiats i col·legiades que tenim el compromís executiu d’aquesta JUNTA GENERAL i a la que avui donem comptes.

D’aquest trepidant viatge de 365 dies no em puc estar de felicitar-nos a totes i tots per disposar d’una seu a cada capital catalana. La seu de Tarragona la més veterana -inaugurada el 2005-, la de Girona inaugurada el gener del 2016 i la de Lleida el novembre passat, una fita important que acosta el COPEC arreu de Catalunya. I el que és encara més rellevant: les 3 Seus tenen atenció setmanal que fa l’excepcional equip de professionals que tenim a la secretaria tècnica: 2 pedagogues i 1 pedagog que ho donen tot pel COPEC més enllà de la relació contractual que els uneix i que enguany compten amb la col·laboració d’una estudiant de pedagogia de la UB en pràctiques.

Ara toca que els companyes de la JUNTA DE GOVERN ens expliquin la feina feta. Aprofito per dir-vos que és un gran privilegi per a mi formar part d’aquest equip de govern compromès, implicat i, sobretot, generós!. Passo la paraula a la nostra secretària de la junta de govern per a què condueixi aquesta Junta General.

CLOENDA DE LA JUNTA GENERAL

Com a cloenda de la Junta General, una gran notícia: BLANQUERNA (FPCCD-URLL) torna a emprendre els estudis de PEDAGOGIA el proper curs 2017-2018!

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya va donar suport a la proposta presentant a BLANQUERNA l’informe LA BONA SALUT DE LA PEDAGOGIA, en el que s’emfatitza el vigor de la PEDAGOGIA, com es comenta a l’inici de l’informe: “recull les evidències que s’ha anat recopilant i que és important donar a conèixer, fent una breu passada pels elements que defineixen la pedagogia professional i per algunes de les dades que demostren el vigor de la pedagogia actual.”

La recuperació dels estudis de PEDAGOGIA a BLANQUERNA -es van deixar de fer amb el canvi de llicenciatura a grau- és un important reconeixement a la pedagogia i el seu valor per a l’educació i, en conseqüència, per a la societat.

Una gran notícia amb la que tanquem aquesta JUNTA GENERAL ORDINÀRIA.

Salut, País i Pedagogia!

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta

Data de publicació: 10/3/2017