Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com TARRAGONA RÀDIO - Pedagoga Col. Cristina Grandío | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

TARRAGONA RÀDIO - Pedagoga Col. Cristina Grandío

TARRAGONA RÀDIO - Cristina Grandío: "Prevenció de maltractament en la infància i adolescència" 20/02/17

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > TARRAGONA RÀDIO - Pedagoga Col. Cristina Grandío
Cristina Grandío Capdevila
Membre Xarxa d'Experts
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
TARRAGONA RÀDIO - Cristina Grandío: "Prevenció de maltractament en la infància i adolescència", dins de l'espai Tarragona Saludable.

“Hi ha molts tipus de maltractament, generalment quan parlem de maltractament pensem en els físics, els que surten als hospitals i a les notícies, i hi han molts tipus que de vegades no tenim en compte i són igual de perjudicals pel desenvlupament del nen/a, que els físics.”

"Principalment, el que n’hi ha més és negligència greu. Maltractament  físic important, abusos sexuals o maltractament psicològic important n’hi ha, perquè uns porten als  altres de vegades, però afortunadament cada vegada menys. Negligència és que els pares no donin resposta a les necessitats dels nens de forma greu, són els que anomenem nens invisibles."

"L’entrada dels casos poden ser des de serveis socials (...), però també poden ser derivats de l’escola, d’un altre professional, de la mateixa família, d’un parent, etc., que s’avisi a serveis socials i hagi una demanda concreta. També pot ser des de la Generalitat, des de la DGAIA, que traspassi els casos de risc o risc greu als Serveis Socials o a l’EAIA. A partir d’allà es comença a treballar."

"La prevenció és la millor estratègia contra el maltractament, els infants són els adults del futur, si volem una societat més justa, més sana  i millor hem de treballar pels seus drets, i de vegades ens oblidem d’això."


Data de publicació: 20/2/2017