Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PRESENTACIÓ ESTUDI GTM: ´Les competències del mediador/a als plans de formació´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PRESENTACIÓ ESTUDI GTM: "Les competències del mediador/a als plans de formació"

PARLAMENT D'INAUGURACIÓ DE LA PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI:


“EXPLICITACIÓ DE LES COMPETÈNCIES DE LES PERSONES MEDIADORES EN ELS PLANS DE FORMACIÓ”

TARRAGONA, 21 de gener de 2017

 

 

Benvinguts a COPEC-TARRAGONA, que lidera Jessica Casas responsable del Col·legi a les comarques tarragonines, i que avui acull l’acte del Col·legi de Pedagogs de Catalunya en el Dia Europeu de la Mediació. Una seu que gaudim gràcies a què ÒMNIUM CULTURAL, des del 2010, ens cedeix un despatx i l’ús dels espais comuns, Rosa M. Codina, presidenta d’Òmnium a Tarragona no ens ha pogut acompanyar per coincidència amb un acte a Barcelona.

 

Gràcies a totes i tots per acompanyar-nos i compartir plegats la presentació d’una nova recerca pedagògica dels grups de treball –que ben aviat mereixeran el nom de grups de recerca- aquest cop de la ma del GRUP DE TREBALL DE MEDIACIÓ que ha culminat un estudi que, com tots els treballs que engeguem des del COPEC, s’ha fet amb molt rigor i expertesa invertint i sacrificant temps personal i familiar.

 

Un treball de recerca molt específic -com correspon a una investigació- i, sens dubte, indispensable per a la promoció del perfil del mediador/a, com és l’anàlisi dels programes formatius de Màsters i Postgraus en Mediació reconeguts pel Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya, que desvetlla com queden reflectides les competències del perfil professional del mediador/a en els continguts que es publiquen. En Joan Gamero, coordinador de l’estudi, ens en parlarà amb detall del procés i resultat.

 

Vull destacar la implicació de'n Joan Gamero en l’estudi que ha durat quasi dos anys -durant la seva etapa de coordinador del Grup de Treball de Mediació- dinamitzant i impulsant la participació dels membres del GTM fins la concreció de la feina que avui es presenta. Els coordinadors i les coordinadores dels Grups de Treball tenen aquest tarannà especial de compromís i constància amb allò que es proposen engrescant a la resta per a què entre tots i totes es faci la feina. La nostra vicepresidenta, responsable dels Grups de Treball del COPEC, ho sap molt bé.

 

En Joan amb aquest estudi conclou també la responsabilitat assumida el juliol del 2014 amb la coordinació del Grup de Treball de Mediació per desenvolupar una nova tasca: la vocalia de Comunicació en la Junta de Govern del COPEC. Ha pres el relleu al capdavant del Grup de Treball de Mediació Marta Mozo, participant en l’estudi, que seguirà fent que el GTM bategui amb força.

 

Un Grup de Treball -el de Mediació- dinàmic i actiu, creat l’any 2009 per en Josep Armengol l’actual tresorer i responsable de l’Àrea Professional de Mediació del Col·legi. Un pedagog compromès, apassionat i defensor de la mediació. La seva expertesa en tots els àmbits de la mediació, així com el seu suport, ha estat clau en l’elaboració d’aquesta recerca.

 

L’acte de presentació de l’estudi del GTM, inaugura els actes programats pel 15è aniversari del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, que se celebra aquest any, en una ciutat –Tarragona- que ha tingut un paper cabdal en els orígens i creació del COPEC.

 

Moltes gràcies per compartir plegats, des de la pedagogia, aquest dia dedicat a la mediació.

 

Rosa Rodríguez i Gascons

PresidentaData de publicació: 21/1/2017