Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Huffington Post - J.Puig ´Regalar jocs de taula és recomenable com regalar llibres´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

Huffington Post - J.Puig "Regalar jocs de taula és recomenable com regalar llibres"

El Huffington Post - Jordi Puig Voltas "Regalar jocs de taula és tan recomanable com regalar llibres" 05/01/2017

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > Huffington Post - J.Puig  "Regalar jocs de taula és recomenable com regalar llibres"

Jordi Puig i Voltas
President del Consell Social
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

El Huffington Post - Jordi Puig Voltas "Regalar jocs de taula és tan recomanable com regalar llibres" 05/01/2017 de


"Els jocs han evolucionat molt a les darreres dècades. Ara presenten dissenys de molta qualitat i el taulell ha evolucionat de les dues a les tres dimensions. Ja no són els jocs reunits d’abans, ni es tracta de guanyar als demés: els de més èxit son cooperatius. Ara són tan recomanables com un llibre. "Els jocs fomenten l’aprenentatge i el passar el temps en família."

"Però, a diferència dels jocs digitals, els de taula no absorbeixen. El ritual de seure a una taula, obrir la capsa i preparar-lo és pedagògicament molt interessant. I quant s’acaba, es tanca la capsa i es recull, es posa punt i final i permet controlar millor el temps; no com els videojocs, que en el cas dels de món obert potencialment mai acaben. Els videojocs ataquen a tots els sentits a la vegada i et fan desconnectar de la gent del  voltant. Els que venen ara, amb ulleres de 3D ho faran més encara. Els jocs físics obliguen a interactuar amb el entorn".

"Les rebequeries per haver perdut s’han de tractar amb naturalitat. En el cas dels jocs cooperatius, s’han de ressaltar que perden tots junts. I hem d’anticipar que és una possibilitat abans de començar a jugar, que es faci a la idea u oferir-li alternatives”


Data de publicació: 5/1/2017