Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com LIBERTAD FM ´LA CITA´ - Jordi Viladrosa: “Les vacances escolars en Nadal” | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Ràdio

LIBERTAD FM "LA CITA" - Jordi Viladrosa: “Les vacances escolars en Nadal”

LIBERTAD FM "LA CITA" - Jordi Viladrosa: “Les vacances escolars en Nadal” 27/12/2016

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > LIBERTAD FM "LA CITA" - Jordi Viladrosa: “Les vacances escolars en Nadal”
Jordi Viladrosa i Clua
Vocal de Lleida
Col·legi de Pedagogs de CatalunyaLIBERTAD FM: LA CITA amb  José Luis Benejam" - Jordi Viladrosa: “Les vacances escolars en Nadal” 27/12/2016

Rutines a les vacances?

“Ha d’haver un mínim de rutines en vacances, ha d’haver un mínim de límits per poder tenir normes de convivència, hàbits saludables per a compartir a casa amb els avis, amb els pares...amb tot no fa falta estar fent activitats a totes hores. Als adults ens aqueixa la velocitat, allò viral...s’ha de deixar en pau als nens, s’ha de deixar que s’avorreixin, l’avorriment dona pas a la creativitat. Els pares deuen disminuir la sobreestimulació”

Hi ha despreocupació als pares en relació a les tecnologies?

“No és que es despreocupin o desvinculin dels seus fills, sinó que fan les coses d’una altra manera- de vegades amb falta de criteri- no es pot omplir l’habitació dels nens de tecnologia sense més, no se li pot endollar a una tablet i oblidar-nos d’ell. És necessari que els pares eduquem els fills en la responsabilitat d’ús de la tecnologia i hem de practicar amb l’exemple. La tecnologia està per quedar-se i no podem ignorar-la però devem combinar-la amb altres elements, com per exemple els llibres.”

Hi ha sobreprotecció dels fills?

“Sí, els pares anem molt estressats amb la obsessió de protegir als nens i és perjudicial per al desenvolupament del nen/nena, si al nen se li educa amb criteri s’ha de confiar en ell i ha de tenir autonomia per créixer personalment. Els nens imiten els pares més que obeir-los, pel què és molt important educar amb l’exemple.”


Data de publicació: 27/12/2016