Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com IV Jornada del COPEC | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI

IV Jornada del COPEC

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Jornades > IV Jornada del COPEC

 

IV JORNADA DEL COL·LEGI DE PEDAGOGS DE CATALUNYA

JORNADA DE PEDAGOGIA DE LA SALLE CATALUNYA

 
 
 
“El pedagog en contacte amb altres professionals. Vers una pedagogia interprofessional.”

 

 Organitzada pel Col·legi de Pedagogs de Catalunya i La Salle Catalunya

23 i 24 de novembre de 2007

PRESENTACIÓ I OBJECTIUS

 
Les jornades organitzades pel Col·legi de Pedagogs de Catalunya i La Salle Catalunya, es presenten sota el títol “El pedagog en contacte amb altres professionals. Vers una pedagogia interprofessional” i s’organitzen al voltant de la figura del/de la pedagog/a com a membre d’un equip interdisciplinar. En aquest sentit, el professional de la pedagogia treballa en la presa de decisions compartides per assolir els objectius més adients en els escenaris educatius en els quals participa.

 

En una societat tant multidimensional i polifacètica la majoria dels espais i escenaris que se’ns presenten haurien de permetre el desenvolupament educatiu de la persona, fomentant les habilitats personals, socials i professionals. Les persones actuem de manera que les nostres accions poden ser interpretades en clau educativa i, alhora, les nostres accions han de disposar d’una base educativa, d’uns irrenunciables pedagògics, d’una essència educacional. Això implica un nou tractament del desenvolupament de les competències per tal d’afrontar la vida en societat de la millor manera possible.

 

El/la pedagog/a es troba en contacte amb altres professionals: educadors, professors, mestres, psicòlegs, entrenadors, sociòlegs, economistes, arquitectes i sovint necessita eines i estratègies per tal de conèixer i apropar-se al rol professional de l’altre amb l’objectiu de millorar els processos i els resultats de les seves accions o propostes.

 

El dia 23 de novembre, mitjançant dues taules rodones i la conferència internacional de les Jornades, intentarem assentar els interrogants socials que poden afectar a l’educació en general (formal i no formal). També es definiran els elements clau que han de formar part de tot sistema que vulgui ser considerat educatiu en essència. En certa manera assentarem les bases educatives d’una educació de futur.

 

El dia 24 tindran lloc les conferències temàtiques de les Jornades que tractaran la relació pràctica entre la pedagogia i la resta de professions:

-          La pedagogia en els escenaris de salut i benestar.

-          La pedagogia en el món de l’esport. Les noves professions en l’esport actual.

-          La pedagogia en el món de l’alimentació i la gastronomia.

 

Finalment la Conferència de Clausura de les Jornades tractarà el tema de la formació d’adults des d’un plantejament innovador.


Crèdit Lliure Elecció: estudiants Facultat Psicologia i Ciències Educació i Esport de Blanquerna
L'assistència a la Jornada tindrà reconeixement acadèmic per a La Salle Catalunya.
PROGRAMACIÓ>>     COL·LABORADORS>>    COM ARRIBAR-Hi>>