Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIXIT - Es presenta el II Congrés dels Serveis Socials | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Premsa

DIXIT - Es presenta el II Congrés dels Serveis SocialsCol·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Comunicació > DIXIT - Es presenta el II Congrés dels Serveis Socials

Es presenta el II Congrés dels Serveis Socials que se centrarà en les violències en la pràctica professional.

El congrés tindrà lloc els propers 9 i 10 de novembre i està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i Col·legi de Pedagogs de Catalunya.

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va acollir el 18 d’octubre la presentació del II Congrés dels Serveis Socials que tindrà lloc durant els propers 9 i 10 de novembre a les Cotxeres de Sants de Barcelona i que, en aquesta segona edició, tractarà sobre les violències en els escenaris actuals.La trobada està organitzada de forma transversal en quatre comitès integrats per membres dels col·legis professionals que hi participen: el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i el Col·legi de Pedagogs de Catalunya. L’objectiu és reforçar els vincles de treball existents entre tots quatre.


La principal finalitat del congrés serà obrir un debat i compartir experiències al voltant de les violències que els professionals de l’àmbit d’afers socials es troben en el desenvolupament de les seves tasques. Es parlarà de violència en el seu sentit més ampli: en les famílies, entre els joves, a l’escola, en la parella, en processos migratoris, a les xarxes socials, etc. I també es tractarà la violència institucional i l’econòmica. S’abordarà i s’intentarà comprendre en profunditat el fenomen de la violència, així com treballar sobre les línies d’intervenció més actuals i les possibles respostes i solucions a aquestes problemàtiques.

Els organitzadors del II Congrés de Serveis Socials han habilitat un blog en el que, des del passat mes d’abril, s’hi publiquen entrades d’opinió sobre els diferents tipus de violència amb els que han de treballar els professionals, així com les diferents novetats que presentarà el congrés. El blog disposa de set seccions, una per a cada tipus de violència (intrafamiliar, entre iguals, institucional, d’estat, a les xarxes i de gènere) i una d’actualitat. Les entrades estan escrites per experts i professionals del sector -sovint es tracta d’articles publicats en premsa- i la majoria incorporen un enllaç al blog personal de l’autor.

A part del web, el blog, i un compte de twitter, el congrés també ha posat en marxa la iniciativa #photoreflexió amb l’objectiu de guiar una mirada crítica i a l’hora constructiva  sobre la violència. La proposta és utilitzar un altre llenguatge, el visual, mitjançant la fotografia per parlar sobre les violències. Les imatges que hi participin s’exposaran durant la celebració de l’acte i es podran publicar als mitjans de comunicació i difusió del congrés.


Data de publicació: 19/10/2016