Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com PARLAMENT ´INTRODUCCIÓ A LA PEDAGOGIA TERAPÈUTICA´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

PARLAMENT "INTRODUCCIÓ A LA PEDAGOGIA TERAPÈUTICA"

PRESENTACIÓ LLIBRE “INTRODUCCIÓ A LA PEDAGOGIA TERAPÈUTICA”

PARLAMENT INAUGURACIÓ

 13/04/2016

Sigueu molt benvinguts totes i tots en aquest entranyable acte on presentem el llibre INTRODUCCIÓN A LA PEDAGOGIA TERAPÉUTICA de dues autores i dos autors compromesos amb la pedagogia que des de les seves especificitats ens han regalat aquest compendi que com ens diu Núria Rajadell en el seu pròleg:   “(...) representa una obra bàsica y necessària per una primera informació, coherent i contrastada, sobre la pedagogia terapèutica”.

Una salutació a Núria Rajadell que tot i que ha fet els possibles no ha pogut acompanyar-nos. Un agraïment a Núria Casals, editora d’HORSORI, per l’organització conjunta d’aquesta presentació, no ens ha pogut acompanyar avui com hauria sigut el seu desig.

Gràcies Núria  per la publicació del llibre dins de la col·lecció HORSORI MONOGRÀFICS una col·lecció pensada per a donar suport als professionals que aborden el desenvolupament d’infants i joves, des d’una perspectiva pedagògica, en els àmbits educatiu, social i de la salut.

Ja en són vàries les publicacions pedagògiques que HORSORI ha editat, tinc present per exemple: “Didáctica escolar para alumnos con TDAH.” el 2009, del que n’és autor Àngel Casajús i “Altas capacidades intelectuales. La asignatura pendiente” l’any 2012 de la que n’és coautora Milagros Valera.

Tenim el privilegi que ens acompanyin: professionals, representants d’entitats, coordinadors grups de treball, amics i familiars dels protagonistes d’avui. Sense deixar-nos el representant del Departament d’Ensenyament, el Sr. Rosés, assessor de la Consellera en matèria de Polítiques Educatives.

Moltes gràcies per acompanyar-nos és un goig veure aquesta sala tan plena!

Crec que la presentació del llibre sobre pedagogia terapèutica és un marc idoni per donar a conèixer la donació al Col·legi de Pedagogs del fons de publicacions i material didàctic que va fer, el passat febrer, l’Escola d’Educació Especial TRIBÓ, escola impulsada per les pedagogues, mestres i logopedes Montserrat i Maria Teresa Tribó, escola que va estar oberta prop de 30 any i que malauradament va tancar les portes cap el 1984.

Com ens va comentar Rosa Maria Tribó, que també és entre nosaltres:“he complert amb el desig de les meves ties, que tot aquest material pedagògic resti en un lloc digne i serveixi de consulta per altres generacions de professionals de l’educació especial”. Gràcies Rosa Maria, per la confiança en dipositar aquest llegat al COPEC i un reconeixement a la gran tasca que va fer l’Escola Tribó.

Per finalitzar el meu parlament, va per endavant la meva sincera felicitació a Milagros Valera, Conxi Reig, Àngel Casajús i Joan Carles Barroso per aquesta perla pedagògica que han volgut compartir amb nosaltres engruixint el corpus de coneixement en aquesta especialitat tan pròpia com és la PEDAGOGIA TERAPÈUTICA. Agrair-vos de tot cor que el presenteu en el vostre/ en el nostre Col·legi.

No em toca a mi parlar del llibre ni dels autors, això ens ho farà amb el rigor que el caracteritza el nostre estimat Josep Maria Elias, president estat del Col·legi de Pedagogs, Gràcies Josep Maria per acceptar fer aquesta glosa compromesa i alhora emotiva per tractar-se de persones implicades amb la pedagogia i amb el COPEC.


Rosa Rodríguez i Gascons

Presidenta

 

Data de publicació: 13/4/2016