Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com TANCAMENT CURS OPOSICIONS D’ORIENTACIÓ EDUCATIVA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

TANCAMENT CURS OPOSICIONS D’ORIENTACIÓ EDUCATIVA

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > TANCAMENT CURS OPOSICIONS D’ORIENTACIÓ EDUCATIVADesprés d'una primera trobada realitzada al mes de desembre de 2015, per demanda de diferents col·legiats i col·legiades, sobre la possibilitat de que el COPEC organitzés un curs de preparació d'Oposicions a Orientació Educativa, es va valorar fer-ho a principis d'any, amb la previsió que el Departament convocaria per aquest any un concurs-oposició d'Orientació Educativa, atès que no es convoquen des del 2011.


Així doncs, el passat gener es va iniciar el curs de Preparació d'Oposicions d'Orientació Educativa i cada dijous, durant tres hores, es van treballar els dos aspectes que exigeix la convocatòria: tant el coneixement de la feina de l'Orientador/a com la confecció del Dossier d'Unitats d'Intervenció, que obligatòriament s'ha d'entregar el dia de la presentació del procés.


En el curs, format per una vintena de futurs opositors, es va conformar un grup de treball cohesionat on es compartia la feina. Es va tractar el dia a dia de la tasca de l'Orientador/a, les seves funcions, la coordinació,... i l'organització general d’un IES i els seus recursos per a la Diversitat (comú per l'orientador/a de centre i el professional de l'Equip d'Atenció Psicopedagògica): els òrgans de l'Institut, la Comissió d'Atenció a la Diversitat (CAD), els recursos externs, l'anàlisi de l'atenció a la diversitat en Secundària -tipus d'agrupaments i organització- i les Aules de Diversificació Curricular. Dins d'aquestes, Aules Oberte​s, adaptacions i modificacions del currículum​, atenció a l'alumnat nouvingut​ i​ a l'alumnat amb necessitats de suport educatiu específic​, el Pla Individual​, els recursos d'USEE​ i UECs, les sortides anticipades de l'ESO, etc. També, es va treballar l'elaboració tant del Pla d'Actuació de l'Orientador/a en un Centre, com el Pla d’Intervenció del professional de l'EAP, que ha d’incloure, almenys, nou Unitats d’Intervenció.


El curs va acabar a mitjans del mes de maig, moment en que encara no se sabia quan el Departament convocaria les Oposicions a Orientació Educativa.


Vocal d'Educació
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Data de publicació: 29/6/2016