Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com El COPEC a la Universitat de Girona | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Relacions institucionals > Universitats

El COPEC a la Universitat de Girona

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Relacions Institucionals > El COPEC a la Universitat de GironaEl passat 17 de març, la vocal de Girona del Col·legi de Pedagogs de Catalunya, Marta Pagès, va dur a terme una xerrada a l’alumnat de 4t de Pedagogia de la Universitat de Girona per presentar el COPEC i a més, explicar les funcions, tasques i diferents sortides professionals del/la pedagog/a.

El desenvolupament de la xerrada es va dividir en dos blocs. Primer, es va presentar el COPEC: què és i què fa per la pedagogia, per la societat en general i pels professionals. La representant de COPEC-GIRONA va parlar sobre el Codi de Deontologia que regeix al COPEC i als pedagogs i pedagogues. Aquest segueix uns principis, vetlla per la professió, defensa les persones i als professionals, així com a les organitzacions i la societat en general. També explicà com es genera coneixement des del Col·legi a través del Premi d’Assaig Pedagògic, els Grups de Treball, la Revista Eix i el Parlem de Pedagogia.

En el segon bloc va explicar les tres funcions principals que duu a terme un/a pedagog/a: funció de desenvolupament, funció organitzativa, funció analítica. També presentà els tres contextos, àmbits i subàmbits:

- Context educatiu: sistema educatiu, formació, TICS i mas mèdia.

- Context empresarial: organitzacions, ocupació, formació.

- Context social: atenció a les persones, salut, socioeducatiu/sociocultural, justícia, mediació i esport.

Dins de les funcions principals del COPEC es troba la de col·laborar amb les Universitats per establir lligams entre el món acadèmic i el món professional. Per tant, sempre és un plaer poder transmetre les funcions i les tasques que duen a terme els professionals de la pedagogia a aquells i aquelles estudiants que esdevindran pedagogs/gues.


Data de publicació: 9/5/2016