Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com TV GIRONA - Entrevista a Marta Pagès, responsable COPEC-GIRONA | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Comunicació > Televisió

TV GIRONA - Entrevista a Marta Pagès, responsable COPEC-GIRONA

TV GIRONA - Entrevista a Marta Pagès, responsable de COPEC-GIRONA  12/02/2016

Marta Pagès Rams 

Vocal de Girona

Col·legi de Pedagogs de Catalunya


TV GIRONA - Entrevista a Marta Pagès, responsable de COPEC-GIRONA, a l'Entrevista.

“Que hi hagi una seu del COPEC a Girona representa una millora substancial de l’atenció que podem donar a tots els col·legiats i col·legiades que tenim a Girona i a les comarques, perquè certament tenim una representació molt forta a Barcelona, que és on tenim la seu central. Era una perspectiva que ens havíem marcat, que ens ha acostat arribar-hi però finalment ho hem aconseguit. Millorarà de ben cert l’atenció col·legial i també de les institucions amb les que col·laborem.”

“El pedagog té cabuda principalment en tres grans eixos: l’àmbit educatiu, l’àmbit social i l’àmbit d’emprenedoria. Hi ha una tendència a associar al pedagog a l’àmbit educatiu, però arriba molt més enllà i està en moltes àrees en les que malauradament encara no té prou ressò o comparteix afinitats amb altres disciplines i costa més distingir quines són les funcions de cadascú.”

“El futur és entendre la pluralitat. Hem utilitzat moltes vegades models pedagògics que només contemplaven una sola forma de fer i de treballar. Això generava qui no podia seguir el ritme quedessin més desatesos en consideració amb d’altres. Qualsevol model que tinguem, sigui més pràctic, sigui des d’una metodologia més experiencial, ha de respondre a tota la pluralitat. Entenem que tenim ritmes d’aprenentatge diferents, infants amb diversitat funcionals, infants amb dificultats socials que reverteixen significativament en l’àmbit curricular i educatiu, i formes d’aprendre diferents. Aquest seria la utopia, el punt on ens agradaria arribar, i el sistema educatiu cada vegada s’ha d’aproximar més a donar resposta a això.”


Data de publicació: 15/2/2016