Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com INAUGURACIÓ DE COPEC-GIRONA 30-1-2016 | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

INAUGURACIÓ DE COPEC-GIRONA 30-1-2016

 

ACTE INAUGURACIÓ DE COPEC-GIRONA


PARLAMENT DE LA PRESIDENTA


GIRONA, 30-1-2016

 

Molt bon dia, sigueu benvingudes i benvinguts!

 

Moltes gràcies per acompanyar-nos en aquest esdeveniment tant entranyable per al Col·legi de Pedagogs de Catalunya i per als col·legiats i col·legiades de les comarques gironines, amb els que tenim el plaer d’estar acompanyats d’una representació d’arreu.

 

Ens acompanya en Pere Costa, Responsable dels Serveis Educatius i de Formació dels Serveis Territorials de Girona, que a més tenim el privilegi que sigui membre del nostre COPEC. Han pogut acompanyar-nos, també, la Fundació Josep Pallach i la Universitat de Girona. Moltes gràcies pel vostre suport.

 

Una salutació als representants de la Junta Delegada a Girona del Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya, que han pogut venir avui, estem molt contents que hagueu acollit la seu de COPEC-GIRONA en les vostres instal·lacions, fruit de la bona entesa que sempre ha hagut entre els dos col·legis. Feu arribar a la presidenta del CEESC, Maria Rosa Monreal – així com a en Rubén Fornós, president de la Delegació de Girona- el meu reconeixement per la generositat que ens heu mostrat obrin les portes de casa vostra al nostre Col·legi.

 

Tenim el goig de comptar amb la Junta de Govern i amb als coordinadors dels Grups de Treball del COPEC, que han vingut d’arreu del país per fer costat als col·legiats i col·legiades de Girona.

 

Vull compartir amb vosaltres una salutació molt especial, la del president de la nostra Comissió de Deontologia, que a la vegada és president de la Societat Catalana de Pedagogia, que ens diu:

 

Em sumo a la inauguració de la SEU del COPEC a Girona. Cada extensió física fa evident la consolidació de la professió pedagògica a Catalunya que exercim amb coneixement i col·legialitat.

 

Vulgueu expressar la meva adhesió a l'acte al qual no hi puc ser present en aquest dia i en aquestes hores. Coincideix que sóc a la ciutat de Girona, per a una activitat de formació pedagògica, en el Marc d'Ensenyament de Llengües Vives, dels equips de recerca de la Societat Catalana de Pedagogia.

 

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya i la Societat Catalana de Pedagogia, seguim l'estela dels mestres i pedagogs/gues renovadors de Catalunya del primer terç del segle XX treballant en complementarietat entre societat científica i col·legi professional. Ho fem a l’escola i en els àmbits educatius necessaris en la societat actual que el COPEC està consolidant amb els equips de treball que es van multiplicant.

 

Expresso la meva satisfacció pel què s’ha fent per la pedagogia professional amb el desig que sigui servei a la societat i gratificant personalment.

 

Salutació a tots i totes. Martí Teixidó i Planes, pedagog.

 

Gràcies Martí per aquest missatge que ens esperona com a pedagogs/gues i psicopedagogs/gues.

 

Repassant la història recent del COPEC, dir-vos que la Vocalia de Girona es va estrenar l’any 2006, quan en Josep M. Elias, president estat, va tenir el gran encert de demanar a Montserrat Musellas i Sala que es fes càrrec de la Vocalia en terres gironines, durant 4 anys Montserrat va promoure el COPEC i la pedagogia  amb una implicació admirable entrant en contacte amb entitats socials i educatives de Girona amb qui compartim projectes comuns, com són la Fundació SER.GI i la Fundació Campus Arnau. És d’aquests anys amb el canvi dels Plans d’Estudis de Bolonya, quan la llicenciatura de pedagogia de segon cicle a Girona va perillar, Montserrat Musellas va treballar frec a frec amb el Departament de Pedagogia de la UdG per a què els estudis de pedagogia es mantinguessin, un gran repte assolit gràcies a la suma d’esforços entre els responsables dels estudis de pedagogia de la UdG i la nostra vocal de Girona.

 

El 2010, també amb la presidència d’en Josep M. EliasMontse Musellas passa el relleu de COPEC-GIRONA a Victòria Rodríguez Castán, qui dóna continuïtat a la tasca endegada, amb la mateixa implicació i compromís, consolidant la col·laboració iniciada amb la Universitat de Girona especialment amb les CONVERSES PEDAGÒGIQUES, organitzades conjuntament amb el Departament de Pedagoga de la UdG, la Fundació SER.GI i COPEC-GIRONA. Amb Victòria Rodríguez s’estableixen relacions amb el Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, i amb ACEFIR a la ciutat de Girona.

 

El 2014, aquest cop sent jo presidenta, el relleu de la responsabilitat de la vocalia de Girona, el pren Marta Pagès i Rams, que amb la mateixa dedicació i compromís de les seves predecessores consolida i augmenta el nivell de participació del Col·legi a Girona, amb la incorporació formal al Moviment de Renovació Pedagògica participant activament en les Jornades Repensem l’Escola. Marta Pagès, a més, assoleix un fita molt esperada des de feia anys i que avui es fa realitat: la seu de COPEC-GIRONA.

 

A les tres representants del Col·legi de Pedagogs a Girona, gràcies, gràcies i gràcies! per posar –i mantenir- en el mapa gironí al COPEC i a la Pedagogia.

 

Aquesta seu que avui tenim el goig d’inaugurar ha de ser un punt d’encontre per al col·lectiu col·legial de les comarques gironines, per als estudiants de pedagogia i per a tots els pedagogs/gues i psicopedagogs/gues, en general. Així com un espai per compartir amb disciplines afins, amb entitats públiques i privades, amb la universitat... Un espai on debatre, analitzar, generar coneixement i, quan calgui, reivindicar la pedagogia i les seves àrees d’actuació professional, esdevenint garants d’una educació equitativa i de qualitat i impulsors, conjuntament amb d’altres agents professionals, de la justícia social.

                                     

COPEC-GIRONA és vostre col·legiats i col·legiades, feu arribar a Marta Pagès -la seva responsable- les vostres inquietuds, les vostres iniciatives, la vostra veu. Queda inaugurada la seu del Col·legi de Pedagogs a Girona. La vostra, la nostra la de tots i totes!!

 

Salut, País i Pedagogia!

 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya
 
Girona, 30 de gener de 2016


Data de publicació: 1/2/2016