Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com DIÀLEG DE PRESENTACIÓ - II CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS<BR> | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Presidència > Parlaments actes

DIÀLEG DE PRESENTACIÓ - II CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS

DIÀLEG DE PRESENTACIÓ - II CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS

PARLAMENT DE COINAUGURACIÓ

CASA DEL MAR - BARCELONA

El primer de tot és agrair-vos al Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, al Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya i al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya la vostra generositat i acollida, sumant al Col·legi de Pedagogs a l’organització del II Congrés de Serveis Socials.

Un II Congrés, abans jornades, que van veure la llum amb les I Jornades de Serveis Socials Bàsics l’any 1997, jornades a la què sent nosaltres encara Associació Catalana de Pedagogia vam tenir el privilegi d’assistir. I que a partir del 2004, ja com a Col·legi de Pedagogs de Catalunya, passem a ser-ne entitat col·laboradora.  

No puc més que manifestar la nostra satisfacció per compartir aquesta taula inaugural ja com a membre organitzador, pel reconeixement que significa per als professionals de la pedagogia i la psicopedagogia que estem exercint en l’àmbit social, un àmbit molt ampli i divers en què la interdisciplinarietat és indispensable per una intervenció tenint en compte la persona com un tot i no pas una suma d’àrees a abordar de forma separada i estanca.

Totes i tots els professionals que exercim en l’àmbit social sabem que la família, la cultura, la comunitat i el context són de vital importància en el desenvolupament de la persona, i per tan quan s’ha d’abordar qualsevol dels aspectes de la mateixa cal fer-ho des d’una perspectiva integral i coordinada amb tots els professionals que hi intervenim.

És aquí on rau la clau de l’actuació professional: d’una banda la complicitat, la coordinació, la suma d’esforços, el treball cooperatiu i en xarxa dels professionals que hi treballem i, d’altra, l’anàlisi, el debat, la generació de coneixement i la possibilitat de compartir experiències des de diferents disciplines que es complementen i enriqueixen mútuament, en espais com el que avui inaugurem.

És, doncs des d’aquesta perspectiva que pedagogs i psicopedagogs volem aportar el nostre coneixement i experiència pedagògica per a contribuir a què els serveis socials siguin un dret garantit per a totes i tots els ciutadans i ciutadanes.

Gràcies Educadors Socials, Psicòlegs i Treballadors Socials per l’oportunitat de  compartir  amb vosaltres aquest espai de diàleg, debat i coneixement al voltant dels serveis socials. 

 

Rosa Rodríguez i Gascons
Presidenta
Col·legi de Pedagogs de Catalunya

Data de publicació: 18/12/2015