Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com CME 2015: ´Jo voto per l´Educació. I tu?´ | Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya

INICI > El COPEC > Vocalies professionals > Vocalia Pedagogia i Escola

CME 2015: "Jo voto per l'Educació. I tu?"

Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya > Vocalies Professionals > CME 2015: "Jo voto per l´Educació. I tu?"

La Campanya Mundial per l'Educació (CME) és una coalició internacional que té com a objectiu demanar i responsabilitzar als governs de l'accés i compliment del dret a una educació de qualitat per a tothom, reflectit pràcticament a totes les declaracions, fòrums i cimeres internacionals. 

La CME promou l'educació com un dret humà bàsic. Està formada per diferents ONG, sindicats del món educatiu, centres escolars, col·legis professionals de l'àmbit educatiu i moviments socials de tot tipus, compromesos amb el dret a l'educació.

Cada any, la CME es compromet en promoure activitats educatives, de mobilització ciutadana i d'incidència política per treballar en algun tema relacionat amb el Dret a l'Educació. Aquest any, amb el lema: "JO VOTO PER L'EDUCACIÓ. I TU?", es promou l'escola com espai de protecció dels infants i joves, en concret, el paper de protecció que l'escola i l'educació exerceixen per als infants, en context de conflicte o desastres naturals. Alhora, també es pretén treballar l'educació com a protecció enfront la pobresa, ja que aquesta és una eina molt potent per millorar capacitats, fa a la persona menys vulnerable, més lliure i amb més opcions de integració i participació en la seva societat. 

Vídeo de la Setmana de l'Acció Mundial per l'Educació 2015. 

El passat 18 d'octubre l'Estació del Nord de Barcelona va acollir "Vine a expressar-te amb la CME", es van realitzar una sèrie d'activitats dissenyades per la Xarxa dels Drets dels Infants amb motiu de la commemoració del Dia de la Infància, avançant la celebració del 20 de novembre. Les activitats i jocs realitzats durant el dia van estar inspirades en el món de l'art, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre els drets de la infància i respectar-los. Es van estrenar una sèrie de materials didàctics elaborats per la CME, finançats per la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de les entitats membres: Ajuda en acció, CCOO educació, Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), EDUCO, FISC, Sonrisas de Bombay i VOLS, que tenen com a finalitat sensibilitzar de la importància de l'acció reivindicativa del dret a l'Educació. 

Els materials són els següents: Tríptic, Guia d'activitats, Bossa Paracaigudes-Joc cooperatiu i Scrabble

Per tal de fer extensible la temàtica, la CME organitza la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME) en la qual treballen membres de més de 100 països per fer crida a la comunitat educativa, mitjans de comunicació, als representants polítics i a la societat en general, i així donar a conèixer la necessitat de fer efectiu el dret a una educació bàsica i de qualitat. A més, la CME elabora guies didàctiques per treballar a les aules d'infantil, primària, secundària, batxillerat, persones adultes i educació no formal.

Des del COPEC, a través del Grup de Treball de Pedagogs Sense Fronteres, promocionem aquesta campanya a favor del Dret Universal a l'Educació, tot col·laborant amb la difusió i la participació. També, en el marc d'aquesta col·laboració s'ha organitzat el taller "Estereotips i Prejudicis", pel proper 24 de novembre, per a prendre consciència sobre els prejudicis i els estereotips que ens acompanyen en el nostre dia a dia i que condicionen la manera en que interpretem la realitat: Programa i Inscripcions


Data de publicació: 12/11/2015