INICI

Manifest PNDD envers la judicialització del #9N

El Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), entitat adherida al PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR (PNDD), se suma al Manifest del PNDD de rebuig al procés de judicialització que s’ha fet de la consulta del #9N on la ciutadania va expressar de forma cívica, responsable i democràtica la seva opinió envers el futur de Catalunya.

 

Així mateix i d’acord amb el que es va deixar palès en COPEC REBUTJA LA QUERELLA DE LA FISCALIA DE L’ESTAT PEL 9N, manifesta el seu rebuig per les querelles adreçades al President Mas, la ex Vicepresidenta Ortega i la Consellera d’Ensenyament Rigau, reiterant el suport a les Institucions Catalanes i al Parlament de Catalunya.

 

Junta de Govern

12 d’octubre de 2015

 

_____________________________________________________

 

MANIFEST DEL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR 

 

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que agrupa a institucions publiques, partits polítics i entitats representatives de la societat civil catalana, davant les querelles instades en motiu de l’acte participatiu del 9 de novembre de 2014 manifesta:

 

  • El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
  • Tots els intents d’exercir aquest Dret, d'acord amb la manifestació majoritària del poble de Catalunya, han topat amb l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
  • El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
  • En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega ex vicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
  • Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i recolzem la tasca política feta des de la societat civil, com des de les institucions, d'acord amb el principi democràtic.

 

Joan Rigol i Roig
Coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir
 

Data de publicació: 13/10/2015